Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cevizli Kete

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Kete Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
200 -250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ az gelirse ekleyin
Un (Yumuşak bir kıvam olacak)
Üzerine
Ceviz
1 adet yumurta

Cevizli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süt ,su ,maya, şeker, tuz, sirke tüm gereçleri koyalım en son unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur yoğuralım.
Sonra hamuru 6 kesime bölelim.
Yufka büyüklüğünde bir hamur açalım.
Nişasta ve un karışımı ile açılacak.
Sonra o yufkayı yağlayıp üzerine bir tane daha yufka yapıp onu da yağlayın.
Üzerine bol ceviz serpip rulo yapın dolaba atın.
Tüm hamur bitene kadar sürece devam edin.
Hamur bitince dolaptan çıkartıp 5- 6 cm kalınlığında kesip alttan üstten kapatıp elinizle üzerine bastırın.
Tüm süreç bitince üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Beni instagram’da takip etmeyi unutmayın.
@mineözübekkk.
Cevizli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst