Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cevizli Kesme Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Kesme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı (silme) tuz
Aldığı kadar un
Haşlamak için ;
Su ve tuz
Üzeri için ;
Eritilmiş tereyağı
İstediğimiz miktarda ceviz içi
Bu ölçüden bir beze hamur oluyor

Cevizli Kesme Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yumurta ve tuzu yoğurma kabına alalım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek mantı hamuru kıvamında hamur yoğuralım.
Hamurumuzu beze yapıp açalım.
Ben yufkayı kesmeden önce sacda pişirmeden iki tarafını biraz beklettim.Böylelikle keserken yapışma olmadı.
İsterseniz benim yaptığım gibi isterseniz katların aralarını unlayarak kesebilirsiniz.
Yufkamızı 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
Üst üste koyup makarnamızı keselim.
Kaynamış suya tuz atarak pişme kıvamını kontrol ederek haşlayalım.
Süzüp servis tabağına alalım.
Üzerine erittiğimiz tereyağı ve ceviz serpelim. Yemeğimiz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Cevizli Kesme Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst