AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevizli Kadayıf

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
500 gram hamur kadayıf
150 gram tereyağ
1,5 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Cevizli Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sos tenceresinde tereyağını eritelim ılımaya bırakalım kadayıfı derin bir kaba alalım ılıyan tereyağı kadayıfın üzerine döküp kadayıfı karıştıralım her yerine yağ yedirelim.
Borcam tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak koyalım ortasına ceviz ekleyelim üstüne tekrar bastırarak kalan kadayıfı ek edelim ve 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kadayıf hazır olurken şerbeti için orta uzunluk tencereye şekeri suyu koyalım karıştıralım ve ocağa alalım yaklaşık yarım saat şerbeti kaynatalım.
Ocaktan almadan limon suyunu ekleyelim ve altını kapatalım.
Kadayıf soğuduğunda şerbette ılık oluyor, ılık formda kadayıfın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım.
2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Cevizli Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst