SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı İçin Malzemeler
️Şerbeti için;
200 ml bardak ölçüsü
4,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı şeker
Diğer gereçler;
500 gram kadayıf
1 paket baklava yufkası(3 tane arttı)
1 kase çekilmiş ceviz
125 gram tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Üzerini süslemek için;
Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet gereçlerini tenceremize alıp 15 dakika karıştırarak kaynatıyoruz.
Tereyağ ve sıvı yağı bir tencerede eritiyoruz.
Kadayıfları bir tepsiye alıp erittiğimiz tereyağından 3-4 kaşık üzerine gezdirip elimizle her tarafına yediriyoruz.
Baklava yufkasını tezgaha serip her tarafını yağlıyoruz.
İkinci kat yufkayıda serip tekrar yağlıyoruz.
Yufkaların yarısından biraz üst gelecek formda kadayıf seriyoruz ve ceviz serpiyoruz.
Uzun tarafından rulo formunda sıkıca sarıyoruz.
İki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz.
Kadayıflarımız bitene kadar bu biçimde rulolar sarıyoruz.
Artan tereyağını üzerine gezdirip evvelce ısınmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti her tarafına gezdiriyoruz.
Birkaç saat şerbetini çekmesi için bekliyoruz.
Üzerine antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yufkaların kurumaması için üzerini kesinlikle örtün.
Borcam tepsinin altı yeterli kızarmadığı için 5 dakika en alt katta denetimli pişirin.
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️Şerbeti için;
200 ml bardak ölçüsü
4,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı şeker
Diğer gereçler;
500 gram kadayıf
1 paket baklava yufkası(3 tane arttı)
1 kase çekilmiş ceviz
125 gram tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Üzerini süslemek için;
Antep fıstığı
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet gereçlerini tenceremize alıp 15 dakika karıştırarak kaynatıyoruz.
Tereyağ ve sıvı yağı bir tencerede eritiyoruz.
Kadayıfları bir tepsiye alıp erittiğimiz tereyağından 3-4 kaşık üzerine gezdirip elimizle her tarafına yediriyoruz.
Baklava yufkasını tezgaha serip her tarafını yağlıyoruz.
İkinci kat yufkayıda serip tekrar yağlıyoruz.
Yufkaların yarısından biraz üst gelecek formda kadayıf seriyoruz ve ceviz serpiyoruz.
Uzun tarafından rulo formunda sıkıca sarıyoruz.
İki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz.
Kadayıflarımız bitene kadar bu biçimde rulolar sarıyoruz.
Artan tereyağını üzerine gezdirip evvelce ısınmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti her tarafına gezdiriyoruz.
Birkaç saat şerbetini çekmesi için bekliyoruz.
Üzerine antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yufkaların kurumaması için üzerini kesinlikle örtün.
Borcam tepsinin altı yeterli kızarmadığı için 5 dakika en alt katta denetimli pişirin.
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı