AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cevizli Kada

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Kada Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
İç materyaller:
3 su bardağı öğütülmüş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ

Cevizli Kada Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurun materyalleri bir kapta karıştırılır ve hoş bir biçimde yoğrulur.
Hamur kıvam aldıktan sonra 5 eşit modüle bölünerek beze yapılır.
Bezelerin her biri merdane yardımıyla bir servis tabağı büyüklüğünde açılır her katın ortasına sıvı yağ sürülür.
5. Katın üzerine sıvı yağ sürüldükten sonra üzeri kapatılıp en az 15 dk dinlenmeye bırakılır.
Hamur dinlendikten sonra her biri tezgah üzerinde kenarlarından çekilerek taban görülecek inceliğe gelinceye dek açılır .
İçerisine dövülen ceviz serpilir sıvı yağ gezdirilir ve rulo haline getirip yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak öteki 4 bezeyede birebir süreç uygulanır.
Üzerine yağ sürülür ve 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir afiyet olsun.
Cevizli Kada Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst