AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevizli Gofret Kurabiye (Püf Noktalı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Gofret Kurabiye (Püf Noktalı) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı kavrulmuş un
2.5 su bardağı normal un
1 su bardağı ceviz ya da fındık
1 tane yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine :
80 gram çikolata ya da hazır çikolata sosu
Ceviz ya da fındık

Cevizli Gofret Kurabiye (Püf Noktalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya 2. 5 su bardağı kadar un alınarak un kokusu çıkıp hafif pembeleşene kadar 2-3 dakika kavrulur ve ocaktan alınır.
Rondodan çekilmiş ceviz tavaya eklenerek karıştırılır ve kenarda bekletilir.
Kaseye yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumuşamış margarin eklenerek yoğrulur.
Üzerine mısır nişastası, vanilya ve kabartma tozu eklenerek yoğurmaya devam edilir.
Üzerine kavrulan un eklenip yoğrulur.
Üzerine kontrollü bir şekilde normal un eklenerek yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve hafif bastırılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Üzerine hafif pembeleşinca alınarak soğumaya bırakılır.
Üzerine hazır çikolata sosu ya da eritilmiş çikolata gezdirilir. En üstüne çekilmiş fındık ya da ceviz serperek servis edilir. Afiyet olsun
Püf noktaları :.
1. Margarin mutlaka oda ısısında yumuşamış olmalıdır.
2. Kurabiye de kıyır kıyır tadı yakalamak ve kolay tutmasını sağlamak için mutlaka mısır nişastası kullanılmalı. Buğdayda göre daha iyi oluyor.
3. Un 3 dakikadan fazla kavrulmamalıdır. Un kokusunun çıkması yeterli olur.
Cevizli Gofret Kurabiye (Püf Noktalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst