AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevizli Baklava

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un(5/6 su bardağına denk geliyor)
İçi için;
1 buçuk su bardağına yakın ceviz iri çekilmiş
Açmak için;
250 gram nişastası
Şerbeti için;
4 su bardak şeker
3 su bardak su
Birkaç damla limon suyu(çeyrek limon)
Üzeri için;
1 su bardağı eritilmiş margarin(tereyağı da olabilir)
1 buçuk su bardağı sıvı yağ

Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kolay ev baklavası hazırlamak için öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, limon suyu,kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın.
Güzel bir şekilde karıştırın ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
Hazırladığınız hamuru 27 veya 30 parçaya bölünüz.
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 5er 5 er üst üste koyun.
5 erli olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
Tepsiden taşan hamurları kesip tepsinin içerisine koyalım bir kat daha olmuş olur.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz (istediğiniz fındık fıstık) serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağınızı dökün.
Önceden ısıtılmış 180°c fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırını 160 dereceye alın ,altı üstü kızarana kadar pişirin…
Şerbetinizi altı kısık ocakta 25 dakika pişirin şerbet kıvamı aldığında altını kapatıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra baklavanıza dökün.
2 saat sonra yemeye hazır. Afiyet olsun.
Cevizli Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst