AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevizli Baklava Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Cevizli Baklava Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
Açmak için
500 gr nişasta
İci için
500 gr ceviz
Üzeri için
300 gr tereyağ

Cevizli Baklava Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbet hazırlanarak ılımaya bırakılır.
Bütün materyalleri karıştırıp hoş bir hamur yoğurdum.
Yoğurduğum hamurlardan 40 tane küçük bezeler yaptım.
Nişasta ile tek tek ve incecik açtım.
İster 5 katta bir isterseniz 10 katta bir fındık, ceviz yahut fıstık serpin.
Bütün yufkaları açıp döşedikten sonra kestim.
Üzerine 300 gram tereyağı eritip döktüm.
180-200 derecede pişirdim.
Tatlı sıcak şerbetinde ılık olucak.
 
Geri
Üst