SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ceviz İle İrmiğin Harika Buluşması (Özel Tarif) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı konut yoğurdu
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Bulamak için:
1 kase irmik
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1-2 damla limon
Ceviz İle İrmiğin Süper Buluşması (Özel Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı mesken yoğurdu, 1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet yumurta eklenerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulur.
Akabinde elde yuvarlak form verilerek irmiğe bulanır ve yağlı kağıt/yağlı tepsiye dizilir.
180°c’de üstü hafif kızarana kadar ~25-30 dk pişirilir.
Bu ortada şerbeti hazırlanır:Küçük bir tencereye 2 su bardağı toz şeker ve 2. 5 su bardağı su eklenir ve ocakta kısık ateşte karıştırılır.
Toz şeker suda çözündüğünde içerisine birkaç damla limon damlatılır.
Akabinde altı söndürülerek soğumaya bırakılır.
Tatlı piştiğinde sıcak iken şerbeti soğuk olarak dökülür.
Akabinde üstü hindistan cevizi ile süslenir. Tatlı soğumaya bırakılır.Soğuduğunda servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Hamur için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı konut yoğurdu
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Bulamak için:
1 kase irmik
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1-2 damla limon
Ceviz İle İrmiğin Süper Buluşması (Özel Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur yoğurma kabına 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı mesken yoğurdu, 1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet yumurta eklenerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulur.
Akabinde elde yuvarlak form verilerek irmiğe bulanır ve yağlı kağıt/yağlı tepsiye dizilir.
180°c’de üstü hafif kızarana kadar ~25-30 dk pişirilir.
Bu ortada şerbeti hazırlanır:Küçük bir tencereye 2 su bardağı toz şeker ve 2. 5 su bardağı su eklenir ve ocakta kısık ateşte karıştırılır.
Toz şeker suda çözündüğünde içerisine birkaç damla limon damlatılır.
Akabinde altı söndürülerek soğumaya bırakılır.
Tatlı piştiğinde sıcak iken şerbeti soğuk olarak dökülür.
Akabinde üstü hindistan cevizi ile süslenir. Tatlı soğumaya bırakılır.Soğuduğunda servis edebilirsiniz, afiyet olsun!