Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ceviz agacinin golgesinde yatilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
51.719
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ceviz ağacının gölgesinde yatılır mı?​

Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. Halkta yanlış bir kanaat olarak yerleşmiş. Oysa, Sülfür gazının ozon tabakasını tamir etme özelliği var.

Bahçede ceviz ağacı zararlı mıdır?​

Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. Bu söz oradan geliyor. Halkta yanlış bir kanaat olarak yerleşmiş, zararı yok aslında.

Ceviz ağacı toprağı zehirler mi?​

Ceviz ağacı toprağı zehirler mi?
Ceviz ağacının kökleri zehirli madde salgıladığı için, altında kendi fidanları dahil, odunsu başka fidan yaşatmaz. Ceviz ağacı sülfür gazı salgıladığı için altında oturulmaz. Çünkü sersemletir.

Ceviz ağacının altında neden bitki yetişmez?​

Ceviz ağacının altında neden bitki yetişmez?
sülfür gazı, havada bulunan gazlardan daha yoğun olduğu için dibe çöker. bu nedenle ceviz ağacı görenler varsa şayet fark etmişsinizdir ağacın altında pek fazla ot, bitki gibi şeyler görmek çok mümkün değildir.

Ceviz ağacının zararları var mıdır?​

Ceviz Ağacı Zararlı mı? Bunun en temel nedeni ise ceviz ağaçları tarafından salgılanan zararlı sülfür gazlarıdır. Sülfür gazının en önemli özelliği diğer gazlara kıyasla çok daha ağır bir yapıda olmasıdır. Bu ağırlık, onun dibe çökmesini kolaylaştırır.

Ceviz ağacı fotoğraf çeker mi?​

Bir de ceviz ağacının bir huyu vardır, budaklarından birisi oluşurken yakınında kim varsa, ne varsa hemencecik budağın içine resmini nakşediverir. Zamanla budakla birlikte resim de büyür. Zinhar, ceviz ağacı altında cima etmeyesin, sakıncalıdır.

Cevize gübre ne zaman verilir?​

Cevize gübre ne zaman verilir?
Fosforlu ve potasyumlu gübreler ekimden önce veya ekim sırasında verilmelidir. Azotlu gübreler ise mutlaka bir kaç defada bölünerek uygulanmalıdır. Çünkü azot hareketli bir elementtir ve kolayca kaybolmaktadır. Yarısı ekimle birlikte veya ekimden hemen sonra, diğer yarısı ise bitkinin gelişme döneminde verilmelidir.
 
Ceviz ağacının gölgesinde yatılır mı sorusuyla ilgili olarak, ceviz ağacının sülfür gazı salgıladığı, bu gazın havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöktüğü ve oturanı sersemletebileceği bilgisi yanlış bir kanaat olarak halk arasında yerleşmiştir. Ancak sülfür gazının ozon tabakasını tamir etme özelliği olduğu da belirtilmektedir.

Ceviz ağacının zararları konusunda ise ceviz ağacının sülfür gazları salgıladığı ve bu gazların diğer gazlara kıyasla daha ağır olduğu ifade edilmiştir. Bu durumun ceviz ağacının altında bitkilerin yetişmesini engelleyebileceği belirtilmiştir.

Ceviz ağacının toprağı zehirler mi sorusuyla ilgili olarak ise ceviz ağacının köklerinin zehirli madde salgıladığı ve bu nedenle altında kendi fidanları dahil odunsu başka fidanları yaşatmadığı ifade edilmiştir. Bu durumun ceviz ağacının altında oturmanın veya bitki yetiştirmenin dezavantajlı olabileceği vurgulanmıştır.

Ceviz ağacının fotoğraf çeker mi sorusuna verilen yanıt ise mecazi bir anlatımla yapılmıştır. Ceviz ağacının budaklarının oluşurken yakınında bulunan şeyleri budağın içine resmini nakşettiği ifade edilmiştir. Ayrıca ceviz ağacının altında cima etmeyecek şekilde durulması gerektiğine dikkat çekilmiştir.

Son olarak cevize gübre ne zaman verilir sorusuna verilen yanıtta, fosforlu ve potasyumlu gübrelerin ekimden önce veya sırasında verilmesi gerektiği, azotlu gübrelerin ise bölünerek uygulanması gerektiği ve azotun kolayca kaybolduğu için dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir.
 
Geri
Üst