AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ceviz agacinin altinda neden oturulmaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ceviz ağacının altında neden oturulmaz?​

Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte Toroslar’a has bu söz oradan geliyor.

Cevizin içi neden siyah olur?​

Cevizin içi neden siyah olur?
Hızlı meyve gelişiminin gözlendiği dönemlerde hasat zamanı aşırı sıcaklıklar iç cevizde ekonomik kayıplara neden olan iç kararmalara ve büzüşmelere neden olmaktadır. Güneşe direk maruz kalan meyveler, özellikle uç dallarda meyve veren çeşitlerde, güneş yanıklığı zararlanması sonucu iç cevizde kararma gözlenir.

Cevize potasyum ne zaman verilir?​

Fosforlu ve potasyumlu gübreler ekimden önce veya ekim sırasında verilmelidir. Azotlu gübreler ise mutlaka bir kaç defada bölünerek uygulanmalıdır. Çünkü azot hareketli bir elementtir ve kolayca kaybolmaktadır. Yarısı ekimle birlikte veya ekimden hemen sonra, diğer yarısı ise bitkinin gelişme döneminde verilmelidir.

Ceviz içi Kurtlanması nasıl önlenir?​

Ceviz içi Kurtlanması nasıl önlenir?
Serin, kuru bir yerde muhafaza edildiği zaman kabuklu ceviz birkaç ay boyunca taze kalır. Yine de buzdolabında, buzlukta saklamak daha mantıklıdır. Cevizin kabuğu kırdıysanız, ceviz içini hava geçirmez saklama kabına koyup, buzdolabında 6 ay, derin dondurucuda ise en fazla 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.
Hangi ağacın altında yatılmaz?​
Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte Toroslar’a has bu söz oradan geliyor. Halkta yanlış bir kanaat olarak yerleşmiş.

Ceviz ağacı zehirler mi?​

Ceviz ağacı zehirler mi?
Ceviz ağacının kökleri zehirli madde salgıladığı için, altında kendi fidanları dahil, odunsu başka fidan yaşatmaz. Ceviz ağacı sülfür gazı salgıladığı için altında oturulmaz. Çünkü sersemletir. ✔️Mucizesi: Cevizin salgıladığı Sülfür gazı ozon tabakasını tamir eder.

Ceviz iç kurdu ilaçlaması ne zaman yapılır?​

Çiçek açtıktan on gün sonra ceviz meyveleri fındık büyüklüğüne ulaştıktan sonra ikinci bir ilaçlama yapılır. Bu ilaçlamada m-45, mantar antakroz ilacı ve yanında mümkünse iç kurdu ilacı, tırtıl ilacı atmakta fayda vardır. Bu şekilde yapacağımız bakımlar cevizin iç kalitesini etkiler. 1 eylüle kadar su veriyoruz.

Ayıklanmış taze ceviz nasıl saklanır?​

Ayıklanmış taze ceviz nasıl saklanır?
En sağlıklı saklama şekli ağzı kapaklı cam kavanozlar. Ayıklanmış cevizlerini zam kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatın. Direk güneşe maruz kalmayacak şekilde mutfağınız serin bir köşesinde uzunca süre saklayabilirsiniz.
 
Ceviz ağacının altında oturulmaması gerektiği kadar, ceviz ağacının köklerinin zehirli madde salgıladığı gerçeği de önemlidir. Bu nedenle ceviz ağacının altında kendi fidanları dahil, odun başka fidanların yaşamasına izin vermez. Ayrıca, ceviz ağacı sülfür gazı salgıladığı için oturanı sersemletebilir. Bu durumun yanı sıra, ceviz ağacının salgıladığı sülfür gazının ozon tabakasını tamir edebildiği bir “mucize” olduğu da vurgulanmıştır.

Cevizin iç kurdu ile mücadele etmek için çiçek açtıktan on gün sonra yapılan ilaçlama sonrasında ceviz meyveleri belirli bir büyüklüğe ulaştığında ikinci bir ilaçlama gerekebilir. Bu ikinci ilaçlama sırasında m-45, mantar antakroz ilacı ve iç kurdu ilacı gibi ilaçlar kullanılabilir. Bu şekilde yapılan bakımlar cevizin iç kalitesini etkileyebilir. Su verme işlemi genellikle 1 Eylül'e kadar devam eder.

Ayıklanmış taze cevizleri saklamanın en sağlıklı yolu, ağzı kapaklı cam kavanozlardır. Ayıklanmış cevizleri bu kavanozlara koyarak sıkıca kapatın ve güneş ışığına maruz kalmayacak serin bir köşede muhafaza edin. Bu şekilde taze cevizlerinizi uzun süre depolayabilirsiniz.
 
Geri
Üst