AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevik yontemler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Çevik yöntemler nelerdir?​

Agile (çevik) yöntem, yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşımdır. Bu yöntem ekiplerin yazılım geliştirme süreçlerinin öngörülemezliğine cevap vermesine yardımcı olur. Genellikle sprint olarak bilinen artımlı, yinelemeli iş dizilerini kullanır.

Çevik yazılım geliştirme yöntemleri nelerdir?​

Çevik yazılım geliştirme yöntemleri nelerdir?
Başlıca çevik süreç modelleri:
- Sınırsal programlama(Extreme Programming-XP)
- Çevik Birleştirilmiş Süreç (Agile Unified Process)
- Scrum.
- Test Güdümlü Geliştirme (Test-driven Development)
- Çevik bilgi Metodu (Agile Data Method)
- Özellik güdümlü geliştirme (Feature-Driven Programming)

Çevik yaklaşım nedir?​

Çevik Yaklaşım’da, farklı disiplinlerde uzman bireylerden oluşan ve hedefleri net olan küçük takımlar, sorunları modüler parçalara bölerek ve her adımda öğrendikleriyle iyileştirmeler yaparak ilerlerler. Son kullanıcıyı her zaman işin merkezine koyan Çevik Yaklaşım’ı, iteratif bir çalışma süreci olarak tanımlıyoruz.

Çevik yönetim Sistemi nedir?​

Çevik yönetim Sistemi nedir?
Çeşitli çevik tekniklerden oluşan bir yazılım geliştirme çerçevesidir. Bu ilke, yazılım çözümlerinin kalitesini iyileştirmek ve müşterinin istek ve ihtiyaçlarını tahmin etmek için kullanılır.

Agile prensipleri nedir?​

Agile Manifesto – 12 Prensip Değişen gereksinimler yazılım sürecinin son aşamalarında bile kabul edilmelidir. Çevik süreçler değişimi müşterinin rekabet avantajı için kullanır. Çalışan yazılım, tercihen kısa zaman aralıkları belirlenerek birkaç haftada ya da birkaç ayda bir düzenli olarak müşteriye sunulmalıdır.

Agility nedir?​

Agility nedir?
Agility/çeviklik, değişen koşullara hızlı ve kolay cevap verme kabiliyeti demektir.

Çevik yazılım geliştirme modeli nedir?​

Atik yazılım geliştirme ya da çevik yazılım geliştirme, basit prensiplere dayanan yazılım geliştirme metotları gruplarının genel adıdır. Bu metotlar genelde alışılmış denetim ve uyum süreçlerini teşvik eden proje yönetim işlemlerine önayak olurlar.

Çevik yazılım geliştirme Nedir?​

Çevik yazılım geliştirme Nedir?
Çevik yazılım geliştirme; yinelemeli (iterational) olarak yazılım geliştirme sürecinin aktivitelerinin uygulanması ve tedrici (incremental) olarak yazılım ürününün doğru bir şekilde, değişime açık, Agile(Çevik) Birliği’nin oluşturduğu değerler ışığında prensiplerini uygulayarak geliştirilmesidir.

Çevik yapı ne demek?​

Çevik organizasyon en basit haliyle; çapraz fonksiyonlu, 8-10 kişilik takımlardan oluşan organizasyon demektir. Burada en kritik kavram olan çapraz fonksiyon kelimesini de biraz daha açmak istiyorum. Bu, aynı takımın içerisinde; pazarlamacı, analitik uzmanı ve yazılımcıların bir arada çalıştığı çalışma modelidir.

Çevik ekip ne demek?​

Çevik ekip ne demek?
WIB limitleri, Kanban panosu, kullanıcı hikâyeleri gibi. Ancak esas bu çalışmaların başarıyla uygulanabilmesi için organize bir ekibe ihtiyaç vardır. Bu noktada önem kazanan Çevik ekip yönetimi de yöneticilerin kendi kendini organize edebilen bir ekip yaratılması için Çevik değerleri ile ilkelerini uygulama şeklidir.

Çevik Pazarlama ve çevik yönetim nedir?​

Çünkü çeviklik ve kıvraklık, bu pazarlama stratejisine konu olan işlerde bulunması gereken efektif özelliklerdir. Kendi kendini organize edebilen agile marketing, sık yinelemelerle çalışan ve müşteriye en iyi değeri en kısa yoldan sunmayı hedefleyen organizasyonel bir pazarlama stratejisidir.

Çevik ekip nedir?​

Çevik ekip nedir?

Çeviklik Agility ne demek?​

Agile (Çeviklik), bir organizasyonun yeni koşullara uyum sağlayabilme ve yeni iş fırsatları yaratmak için yönünü değiştirebilme yeteneğidir.

Çevik yöntemler, yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan özel bir proje yönetimi yaklaşımıdır. Çevik yöntemler, öngörülemezlikle başa çıkmak için ekiplere yardımcı olur ve genellikle artımlı, yinelemeli iş dizilerini kullanır. Çevik yazılım geliştirme yöntemleri arasında başlıca modeller şunlardır: Sınırsal Programlama (Extreme Programming-XP), Çevik Birleştirilmiş Süreç (Agile Unified Process), Scrum, Test Güdümlü Geliştirme (Test-driven Development), Çevik Bilgi Metodu (Agile Data Method), Özellik Güdümlü Geliştirme (Feature-Driven Programming).

Çevik yaklaşım, farklı uzmanlıklardan oluşan küçük takımların modüler parçalara bölerek ilerlediği, her adımda öğrenerek iyileştirmeler yaptığı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın merkezinde ise son kullanıcı yer alır. Çevik yönetim sistemi, çeşitli çevik tekniklerden oluşan bir yazılım geliştirme çerçevesidir ve yazılım çözümlerinin kalitesini artırmaya odaklanır.

Agile prensipleri, değişen gereksinimlerin yazılım sürecinin her aşamasında kabul edilmesini savunur ve süreçlerde müşteri odaklılık ön plana çıkar. Agility (Çeviklik) ise, değişen koşullara hızlı ve kolay cevap verebilme yeteneğini ifade eder.

Çevik yazılım geliştirme modeli, basit prensiplere dayanan yazılım geliştirme metotlarının genel adıdır ve alışılmış denetim süreçlerini teşvik eder. Çevik yapı, çapraz fonksiyonlu küçük takımlardan oluşan bir organizasyon yapısını ifade eder.

Çevik ekip, çeşitli yöntemlerle (WIB limitleri, Kanban panosu, kullanıcı hikayeleri gibi) çalışan ve kendini organize edebilen bir ekiptir. Çeviklik ve kıvraklık, pazarlama stratejilerinde de önemli rol oynar ve Agile pazarlama stratejisi, sık yinelemelerle müşteriye en iyi değeri en hızlı şekilde sunmayı hedefler.

Geri