AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevik tedarik zinciri yonetimi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.556
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çevik tedarik zinciri yönetimi nedir?​

Çevik tedarik zinciri nihai müşterinin isteklerinin okunabilmesi ve ihtiyaçlarına cevap verilebilmesi şeklinde tanımlanabilir (Genç, 2012). Çevik bir tedarik zincirinde esnekliğin yanında talep durumu doğrultusunda belirlenen faaliyetleri yürütebilme yeteneği de önemlidir (Lyons ve Ma’aram, 2014: 1914).

Uçtan uca tedarik zinciri nedir?​

Uçtan uca tedarik zinciri nedir?
Uçtan uca dijital tedarik zinciri. Uçtan uca görünürlük sağlayarak üretim, nakliye ve depo operasyonlarının veriye dayalı kararlarla yönetilir hale getirilmesi dijital tedarik zincirinin temelidir.

Blockchain teknolojisi tedarik zinciri yönetiminde hangi amaçlarda kullanılır?​

Blockchain, işlemlerin güvenli bir şekilde doğrulanması, yasal ve gümrük uyumluluğunu destekleyen otomatik dokümantasyon, iyileştirilmiş kalite kontrolü, artırılmış şeffaflık ve verimlilik ve azaltılmış maliyetler dahil olmak üzere tedarik zinciri bağlamında önemli faydalar sunar.

E tedarik zinciri yönetimi nedir?​

E tedarik zinciri yönetimi nedir?
Müşteriye doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata ve tüm tedarik zinciri için mümkün olan en düşük maliyetle ulaşmasını sağlayan malzeme, bilgi ve para akışının entegre olduğu yönetim biçimidir.
Çevik lojistik ne demek?​
Kısa üretim süreçleri oluşturarak etkin rekabet etmeyi sağlayan, olası durumlara göre üretim planını değiştirerek uyum sağlayabilen esnek bir üretim, yönetim, planlama ve kontrol sistemidir.

Blockchain tedarik zinciri nedir?​

Blockchain tedarik zinciri nedir?
Tedarik zinciri, belirli bir ürün ya da hizmetin yaratılması ve dağıtılmasında, ilk tedarik aşamasından son kullanıcı ve müşteriye ulaşılmasına kadar dahil olan kişi ve kurumların oluşturduğu bir ağdır.

C zincir adresi nedir?​

ks. contract chain. avalanche *’ın desteklediği birden fazla blokzincirden biri. akıllı kontratlar bu zincirde işletilir, haliyle token işleri de bu zincirde hallolur. bu zincirdeki adresler 0xblabla formatında hexadecimal’dır.

Türkiye’de Tedarik Zinciri Yönetimi nedir?​

Türkiye’de Tedarik Zinciri Yönetimi nedir?
Kısaca Tedarik Zinciri Yönetimi, hammadde temininden üretime ve dağı- tımla son müşteriye kadar bir malın ulaşabilmesi için bir değer zincirinde yer alan tedarikçi, üretici, dağıtıcı, perakendeci ve müşteriler arasında malzeme/ürün, para ve bilginin yönetimidir.

Tedarik zinciri ve Lojistik yönetimi Nedir?​

Tedarik zinciri bir işletme için hammaddeden tüketime kadar olan hareketin, üretimi aksatmayacak şekilde, artı değer kazandırılması amacıyla planlanması olurken Lojistik ise aynı yönetimi tüketiciyi temel alarak üretim dışındaki tüm operasyonların planlama işlemi olarak tanımlanmaktadır.

Tedarik zincirinde kullanılan bilgi sistemleri nelerdir?​

Tedarik zincirinde kullanılan bilgi sistemleri nelerdir?
Tedarik zincirinde bilginin analiz edilmesi ve paylaşıl- ması için yaygın olarak kullanılan teknolojiler; Elektronik Veri Değişimi (EDI), İnternet, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Tedarik Zinciri Yönetimi Yazılımı ve Radyo Frekanslı Kimlik Tanımlamadır (RFID).
Yalın tedarik zinciri ne demek?​
Yalın tedarik zinciri, tedarik sürecindeki tüm bileşenlerin uyum içinde ilerlediği, israfın ve işlevi olmayan basamakların mümkün olduğunca minimale indirildiği, sürecin daha işlevsel ve basit hale getirildiği bir süreçtir.

Çevik strateji ne demek?​

Çevik strateji ne demek?
Çevik strateji yaklaşımı çeviklik ve stratejiyi harmanlayarak, şirketleri vizyondan stratejiye doğru geliştirir. Bu süreçte çeviklik iteratif bir şekilde, şirketlerin öğrendikleri karşısında yeni beceriler geliştirir ve baştaki stratejisini yeniden düzenler.
 
Çevik tedarik zinciri yönetimi, nihai müşterinin isteklerine hızlı ve etkili bir şekilde cevap verebilmek için esneklik, hız ve uyum kabiliyetine odaklanan bir yaklaşımdır. Bu yönetim şekli, müşteri taleplerinin değişkenliğine, pazar koşullarındaki hızlı değişimlere ve beklenmedik durumlara adapte olabilmeyi amaçlar.

Uçtan uca tedarik zinciri ise bir ürün veya hizmetin tedarikçiden başlayarak, üretim aşamasından tüketiciye ulaşana kadar olan süreci kapsayan bütünsel bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, tüm sürecin bir bütün olarak ele alınmasını ve bu sürecin veriye dayalı kararlarla yönetilmesini amaçlar.

Blockchain teknolojisi, tedarik zinciri yönetiminde güvenli işlemlerin yapılmasını sağlar. Aynı zamanda otomatik dokümantasyon, kalite kontrolü, şeffaflık ve maliyetleri azaltma gibi faydalar sağlar.

E-tedarik zinciri yönetimi ise malzemelerin, bilginin ve paranın entegre bir şekilde yönetilerek, müşterilere doğru ürünün doğru zamanda ve en düşük maliyetle ulaştırılmasını sağlayan bir yönetim biçimidir.

Çevik lojistik, hızlı üretim süreçleri oluşturarak rekabet avantajı sağlayan; değişen koşullara adaptasyon sağlayarak esneklik gösteren bir üretim, yönetim, planlama ve kontrol sistemi olarak tanımlanabilir.

Blockchain tedarik zinciri, belirli ürün veya hizmetin yaratılmasından tüketiciye ulaşmasına kadar olan süreci kapsayan kişi ve kurumların oluşturduğu ağı ifade eder.

Türkiye'de tedarik zinciri yönetimi, hammadde temininden üretime ve dağıtıma kadar olan sürecin, tedarikçi, üretici, dağıtıcı, perakendeci ve müşteriler arasında malzeme, para ve bilginin yönetimini içeren değer zincirindeki işbirliğini ifade eder.

Tedarik zinciri ve lojistik yönetimi, işletmeler için hammaddeden tüketiciye kadar olan süreci planlama ve yönetme amacını taşır. Tedarik zinciri, üretimi aksatmadan süreci planlarken; lojistik ise tüketiciyi temel alarak tüm operasyonları planlar.

Tedarik zincirinde kullanılan bilgi sistemleri arasında Elektronik Veri Değişimi (EDI), İnternet, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP), Tedarik Zinciri Yönetimi Yazılımı ve Radyo Frekanslı Kimlik Tanımlama (RFID) gibi teknolojiler öne çıkar.

Yalın tedarik zinciri ise tedarik sürecinde israfların en aza indirildiği, sürecin basitleştirilerek daha verimli hale getirildiği bir yaklaşımı ifade eder.

Çevik strateji ise çeviklik ve stratejinin birleştirildiği bir yaklaşımı ifade eder. Şirketler, hızlı değişen koşullara adapte olabilmek için bu esnek ve öğrenmeye açık strateji yaklaşımını benimseyebilirler.
 
Geri
Üst