AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cevap suresinin uzatilmasi ilk itirazlari da kapsar mi?

Editör

Yeni Üye

Cevap süresinin uzatılması ilk itirazları da kapsar mı?​

cevap süresinin uzatılmasını isterseniz , bu talebinizin reddedilebileceğini düşünerek ilk itirazlarınızı da (yetki itirazı) süre uzatım dilekçesinde belirtmelisiniz. Aksi halde süre uzatma talebiniz reddedildiğinde ilk itirazlardan olan “YETKİ İTİRAZI ” nı ileri süremezsiniz..

Vakıaların tamamını inkâr etmek ne demek?​

Davalının, davaya cevap vermemiş olması, ön incelemede uyuşmazlık konularının belirlenmesinden sonra bu konulara ilişkin delil gösterme ve sunma hakkını ortadan kaldırmaz. Davaya süresinde cevap vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır.

Süre uzatım dilekçesi kabul edilir mi?​

Süre uzatım dilekçesi kabul edilir mi?
Süre uzatım talebinin verilmesi cevap dilekçesinin tebliğinden itibaren iki haftalık süre içerisinde gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Bu süre içerisinde oluşturulan taleplerde geçerli bir neden öne sürülmesi durumunda mahkeme bunu inceler ve uygun bulması durumunda ek süre talebine olumlu yanıt verir.

Süre uzatım dilekçesi hangi hallerde verilir?​

Süre Uzatım Dilekçesi İlk İtirazlar Örneğin mahkemenin yetkisine yönelik yapılan yetki itirazı bir ilk itirazdır. Uygulamada bu ilk itirazlara yönelik sürenin de süre uzatım dilekçesi ile uzayıp uzamayacağı tartışılmaktadır. Eğer cevap olumsuz ise bu ilk itirazların süre uzatım dilekçesiyle yapılması gerekecektir.

Yargılamada sonradan yeni delil gösterilmesi mümkün müdür?​

(1) Taraflar, Kanunda belirtilen süreden sonra delil gösteremezler. Ancak bir delilin sonradan ileri sürülmesi yargılamayı geciktirme amacı taşımıyorsa veya süresinde ileri sürülememesi ilgili tarafın kusurundan kaynaklanmıyorsa, mahkeme o delilin sonradan gösterilmesine izin verebilir.

Hukukta inkâr nedir?​

Hukukta inkâr nedir?
hukuki netice doğuran bir hadisenin doğruluğunun kabul edilmemesidir (7). mevcut olmadığını açik değil de kapalı olarak inkar edebilir. ileri sürülmesi halinde iddia kapalı olarak inkar edilmiş sayılır.

Süre uzatım dilekçesinde süre ne zaman başlar?​

Süre uzatım dilekçesi nedir?​

Dava dilekçesinin davalıya tebliği ile başlayan iki haftalık cevap verme süresi içerisinde, mahkemeden cevap süresine ek süre verilmesi (süre uzatımı) talep edilmesi gerekmektedir.

Soru: Cevap süresinin uzatılması ilk itirazları da kapsar mı?
Cevap: Evet, cevap süresinin uzatılması talebinde bulunurken, sürenin uzatılması talebinin reddedilmesi durumunda ilk itirazlarınızı da (örneğin yetki itirazı) süre uzatım dilekçenizde belirtmelisiniz. Aksi takdirde, süre uzatma talebiniz reddedildiğinde ilk itirazlardan olan "YETKİ İTİRAZI"nı daha sonra ileri süremezsiniz.

Soru: Vakıaların tamamını inkâr etmek ne demek?
Cevap: Davaya süresinde cevap vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır. Yani davalının, davaya cevap vermemesi durumunda dava dilekçesinde yer alan tüm iddiaları reddettiği kabul edilir.

Soru: Süre uzatım dilekçesi kabul edilir mi?
Cevap: Süre uzatım dilekçesi, cevap dilekçesinin tebliğinden itibaren iki haftalık süre içerisinde verilmesi gereken bir taleptir. Bu dilekçe içerisinde geçerli bir neden sunulması durumunda mahkeme talebi değerlendirir ve uygun görürse ek süre talebini kabul edebilir.

Soru: Süre uzatım dilekçesi hangi hallerde verilir?
Cevap: Süre uzatım dilekçesi, örneğin mahkemenin yetkisine ilişkin yapılan yetki itirazı gibi ilk itirazlar için de verilebilir. Uygulamada bu ilk itirazların süre uzatım dilekçesiyle uzatılıp uzatılamayacağı tartışma konusu olabilir. Eğer cevap olumsuz ise bu ilk itirazların süre uzatım dilekçesiyle yapılması gerekebilir.

Soru: Yargılamada sonradan yeni delil gösterilmesi mümkün müdür?
Cevap: Taraflar, belirtilen süreden sonra delil sunamazlar ancak delilin sonradan ileri sürülmesi yargılamayı geciktirme amacı taşımıyorsa veya ilgili tarafın kusurundan kaynaklanmıyorsa mahkeme o delilin sonradan sunulmasına izin verebilir.

Soru: Hukukta inkâr nedir?
Cevap: Hukukta inkâr, hukuki sonuç doğuran bir olayın doğruluğunun kabul edilmemesidir. Mevcut olduğu söylenen bir durumun açıkça değil de kapalı olarak reddedilmesi olarak tanımlanabilir. İddia kapalı olarak inkar edildiğinde, iddia kabul edilmemiş sayılır.

Soru: Süre uzatım dilekçesinde süre ne zaman başlar?
Cevap: Süre uzatım dilekçesi, dava dilekçesinin davalıya tebliği ile başlayan iki haftalık cevap verme süresi içerisinde verilmelidir.

Soru: Süre uzatım dilekçesi nedir?
Cevap: Süre uzatım dilekçesi, davalının cevap süresinin uzatılması için mahkemeden ek süre talep ettiği dilekçedir. Bu talep, cevap süresinin sonuna doğru verilmesi gereken ve mahkeme tarafından değerlendirilecek bir dilekçedir.

Geri