Cevaba cevap dilekcesi suresi ne zaman baslar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cevaba cevap dilekçesi süresi ne zaman başlar?​

(1) Davacı, cevap dilekçesinin kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde cevaba cevap dilekçesi; davalı da davacının cevabının kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde ikinci cevap dilekçesi verebilir.

Iyi bir cevap dilekçesi nasıl yazılır?​

CEVAP DİLEKÇESİNDE YAZILMASI GEREKENLER
- 1-Mahkemenin Adı
- 2-Tarafların Ad ve Soyadları ile Adresleri.
- 3-Davalının T.C Kimlik Numarası
- 4-Savunmanın Dayanağı Olan Olaylar.
- 5-Dayanılan Deliller.
- 6-Hukuki Nedenler.
- 7-Talep ve Sonuç
2 haftalık kesin süre nasıl hesaplanır?
DAVAYA CEVAP SÜRESİ İki haftalık süre hesaplanırken dava dilekçesinin tebliğ edildiği güne iki hafta sonra karşılık gelen güne bakılır. 15 Haziran Cuma günü tebliğ edilen dava dilekçesine cevap verme süresi 29 Haziran Cuma gününün mesai saati bitiminde sona erer.
Savunma yazısına cevap nasıl yazılır?
Savunma dilekçesinin iyi bir şekilde yazılması için davanın tüm ayrıntıları göz önünde bulundurulmalı ve sanığın lehine olan tüm kanıtlar savunma dilekçesinde belirtilmelidir. Aynı zamanda olay sanık açısından tüm yönleriyle ele alınmalı, sanığın suçu işlemediğini gösteren tüm ayrıntılar da dilekçeye yazılmalıdır.

Cevaba cevap dilekçesi nasıl yazılır?​

Cevaba Cevap dilekçesinde kişinin kendisi ile ilgili olan hususlar açık ve net şekilde yazılmalıdır. Dilekçede Kişiye ait ifadeler yer almıyorsa hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Bu durumda; Türkçe Dil Bilgisi ve Hukuki prosedüre uygun dilekçe yazılması gerekir.

Islah ile davalı değiştirilebilir mi?​

ISLAH İLE TARAF DEĞİŞİKLİĞİ Kişileri dahil edemez ve davalı değişikliğine gidemez. Davacı, davayı davalı sıfatı olmayan kişiye karşı açmış ise, bu kişiyi değiştirerek, davaya gerçek davalı sıfatına sahip ve fakat davada davalı olarak gösterilmemiş olan üçüncü kişiye karşı devam edilmesini isteyemez.
Islah yoluyla cevap dilekçesi verilebilir mi?
6100 Sayılı HMK’nın 176. maddesinde taraflardan her birinin yapmış olduğu usul işlemlerini kısmen veya tamamen ıslah edebileceği açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu nedenle cevap dilekçesinin ıslahı için öncelikle yapılması gereken usul işlemi davaya cevap vermekten ibarettir.
Cevap dilekçesi vermeden ıslah edilebilir mi?
Cevap dilekçesinin hiç verilmemiş olması halinde ortada ıslah edilmesi mümkün bir usul işleminin varlığından söz edilemez. Aksi halde, suskun kalınarak hiç cevap verilmemiş olması halinin bir usul işlemi olarak kabulü gerekir.
 
Geri
Üst