Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
7 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Yapılışı
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların üzerine unu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine mercimek tuz ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimeğin pişmesini bekliyoruz.
Farklı bir kapta süt ,yumurta sarısı ve limon suyunu blender ile çırpıyoruz.
Pişen mercimeği blender dan geçiriyoruz.
Çırptığımız sütlü sosu yavaş yavaş çorbaya ekliyoruz ve bir yanda da karıştırıyoruz ve 5 dk kaynamaya bırakıp altını kapatıyoruz.
Başka tavada tereyağını eritip üstüne kırmızı pul biber ve naneyi ekleyip kızdırıyoruz.
Tereyağlı sosu çorbanın üstüne gezdirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimek
7 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
Yarım limon suyu
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Yapılışı
Yemeklik doğradığınız kuru soğanı zeytinyağında kavuruyoruz.
Kavrulan soğanların üzerine unu ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Üzerine mercimek tuz ve suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimeğin pişmesini bekliyoruz.
Farklı bir kapta süt ,yumurta sarısı ve limon suyunu blender ile çırpıyoruz.
Pişen mercimeği blender dan geçiriyoruz.
Çırptığımız sütlü sosu yavaş yavaş çorbaya ekliyoruz ve bir yanda da karıştırıyoruz ve 5 dk kaynamaya bırakıp altını kapatıyoruz.
Başka tavada tereyağını eritip üstüne kırmızı pul biber ve naneyi ekleyip kızdırıyoruz.
Tereyağlı sosu çorbanın üstüne gezdirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.