SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük soğan
4 yemek kaşığı un
7 su bardağı su (biraz et suyu yada tavuk suyu da kulanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz karabiber
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı biber
Arzuya nazaran kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir tencereye tereyağını yada sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Daha sonra unu ekleyip unuda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimeği ekliyoruz. Şöyle bir çevirdiğimiz mercimeğin üstüne suyu ekliyoruz.
7 su bardağı ekledim tahminen farklılık gösterebilir az gelirse eklersiniz. (unu ne kadar aldığınız bile farkedebilir).
Mercimeği haşlanmaya bırakıyoruz.
Bu ortada başka bir kapta süt yumurta ve limon suyunu çırpıp terbiyesini hazırlıyoruz.
Mercimek güzelce pişince altını kısıyoruz kenara alıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
Daha sonra terbiyesini azar azar çırpa çırpa ekliyoruz çorbaya.
Güzelce karışınca tekrar ocağa alıyoruz ve orta sıra karıştıra karıştıra bir on dakika daha kaynatıyoruz.
Suyu bu kademede azalırsa biraz kaynamış su eklersiniz.
En son tuz ve karabiberi ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kırmızıbiber isteğe nazaran de kuru nane ile karıştırın.
ervis ederken çorbamızın üzerine gezdirin. Limon ile servis edebilirsiniz.
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük soğan
4 yemek kaşığı un
7 su bardağı su (biraz et suyu yada tavuk suyu da kulanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz karabiber
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 adet limonun suyu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı biber
Arzuya nazaran kuru nane
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir tencereye tereyağını yada sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Daha sonra unu ekleyip unuda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimeği ekliyoruz. Şöyle bir çevirdiğimiz mercimeğin üstüne suyu ekliyoruz.
7 su bardağı ekledim tahminen farklılık gösterebilir az gelirse eklersiniz. (unu ne kadar aldığınız bile farkedebilir).
Mercimeği haşlanmaya bırakıyoruz.
Bu ortada başka bir kapta süt yumurta ve limon suyunu çırpıp terbiyesini hazırlıyoruz.
Mercimek güzelce pişince altını kısıyoruz kenara alıyoruz ve blenderden geçiriyoruz.
Daha sonra terbiyesini azar azar çırpa çırpa ekliyoruz çorbaya.
Güzelce karışınca tekrar ocağa alıyoruz ve orta sıra karıştıra karıştıra bir on dakika daha kaynatıyoruz.
Suyu bu kademede azalırsa biraz kaynamış su eklersiniz.
En son tuz ve karabiberi ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve kırmızıbiber isteğe nazaran de kuru nane ile karıştırın.
ervis ederken çorbamızın üzerine gezdirin. Limon ile servis edebilirsiniz.
Çeşmi Nigar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı