AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cesitli Giderler hangi alt hesapta izlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çeşitli Giderler hangi alt hesapta izlenir?​

13.1.5. 794 Çeşitli Giderler Sigorta giderleri, kira giderleri, yolluk giderleri dava icra ve noter giderleri, iştirak payı ve aidat giderleri, çeşitli giderler gibi giderlerin izlendiği hesaptır. Çeşitli giderler hesabı kapsamında yer alan giderler tahakkuk ettikçe bu hesap borçlandırılır.

770 ne hesabi?​

14.6. 770 Genel Yönetim Giderleri Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.
602 hesap nedir?
602 No.lu Diğer Gelirler Hesabı: 600 no.lu satış hesaplarının hemen arkasından gelmekte olup doğrudan işletmenin ciro ve performansı ile ilgili bir hesaptır.

Temsil ve ağırlama giderleri hangi hesap kodu?​

Hesap planının da bu ayrıma göre işletilmesi önem arz etmektedir. 5- REKLAM, TANITIM, BAĞIŞ, SPONSORLUK, TEMSİL VE AĞIRLAMA kapsamındaki giderler için Hesap Planı gereğince 760 ve 770 numaralı hesaplar çalıştırılmalıdır.

Hangi hesap borç hangi hesap alacak çalışır?​

Para girişleri hesabın Borcuna, para çıkışları ise hesabın Alacağına kaydedilir, Gider hesapları Borç bakiyesi (kalanı) verir, Asla Alacak bakiyesi vermezler.
Muhasebe hesap kodları nasıl çalışır?
Kod sisteminin mantığı ise aşağıdaki gibidir: Hesap kodunun ilk rakamı hesap sınıfını ifade eder. Hesap kodunun ikinci rakamı hesap grubunu ifade eder. Hesap kodunun üçüncü rakamı ise büyük defter hesabını ifade eder.

770 alacak çalışır mı?​

İşletmeye ait yönetimi ilgilendiren kararların alınması, sevk ve idare edilmesi konuları, hukuki ve personel işlerinin takip edilmesi gibi konuların yürütülmesi için gerçekleşen giderler 770 Genel Yönetim Giderleri hesabı üzerinden takip edilir. 770 kodlu hesabın işleyişi borç olarak çalışır ve gerekli düzeltmeler ise …

SGK indirimi hangi hesapta izlenir?​

”…, şirketiniz personelleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenen ve Hazinece karşılanan sigorta prim desteğinin kurum kazancının tespitinde hasılat olarak dikkate alınması ve söz konusu tutarların ”602- Diğer Gelirler” hesabında izlenmesi gerekmektedir. ” hükmü yer almaktadır.
Banka faiz gelirleri hangi hesapta izlenir?
10.2.3. 64.642 Faiz Gelirleri Her türlü kısa ve uzun vadeli mali yatırımlardan sağlanan faiz gelirlerinin izlendiği hesaptır.

Temsil ve ağırlama giderleri nedir?​

Temsil harcamaları belirli bir mevkinin veya şirketin üçüncü kişiler nezdinde saygınlığını sağlamak ve korumak için yapılan harcamalardır. Ağırlama harcamaları ise üçüncü kişilerin konuk olarak kabul edilip onların hoş vakit geçirmelerini ve belirli ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan harcamalardır.

770 Genel Yönetim giderleri neleri kapsar?​

770. GENEL YÖNETİM GİDERLERİ : Bir işletmenin yönetim fonksiyonları, işletme politikasının tayini, organizasyon ve kadro kuruluşu, büro hizmetleri, kamu ilişkileri, güvenlik, hukuk işleri, personel işleri, kredi ve tahsilatı da kapsayan muhasebe ve mali işler servislerin giderleri bu hesaba borç kaydedilir.

Geri