- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 130.887
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ceset çiçeği kaç yılda bir açar?
Kötü kokusuyla ünlü ‘Ceset Çiçeği’, ABD’nin San Diego kentindeki botanik bahçesinde açmaya başlayınca ziyaretçi akınına uğradı. 10 yılda bir açan ve tam çiçek olarak sadece 24 ila 48 saat açık kalan Ceset Çiçeği için ziyaretçiler dakikalarca kuyrukta bekledi. Boyu 3,5 metreye kadar uzayabilen.Ceset çiçeği nasıl bir şeydir?
Ceset çiçeği, en büyük haliyle çapının 1 metreye ulaşmasıyla dünyanın en büyük çiçeği olarak kabul ediliyor. Yaydığı koku ile sinek gibi böcekleri kendine çekerek tozlaşmalarını sağlayan ceset çiçeği, Güneydoğu Asya’ya özgü bir çiçek olarak dikkat çekiyor.Çiçekler neden kokar?
Bitkilerin çiçekleri çoğunlukla güzel kokular yayar. Çiçekli bitkilerdeki kokulu maddeler, kolayca buharlaşabilen kimyasal bileşiklerdir. Bitkiler bu maddeleri çoğunlukla polen taşıyan canlıları kendilerine çekmek amacıyla salgılar.
Ceset çiçeği ne zaman çiçek açar?
Bitki çiçek açması için en az 7-10 yaş arasında olması gerekmektedir. Ağırlığı çiçek açmadan önce, 15 kg civarında olur. Nadir olarak bu bitkinin çiçek açma sıklığı 4-10 yaş arasındadır. Çiçek ömrü 24-48 saat aralığındadır ve akşamları açar.
Ceset çiçeği nasıl bir çiçektir?
Titan Arum, yani ceset çiçeği dünyanın en büyük dalsız çiçeklenmesine örnektir. Dünyanın en büyük çiçeğidir en fazla 10 metre uzunluğundadır. Çiçeklerin sadece güzel kokmayacağının ispatı olan bu çiçek, leş kokusu ile farklılık yaratır. Bitki dünyanın en büyük yaprak boyutuna sahiptir.Ceset çiçeği parazit mi?
CESET ÇİÇEĞİ (CORPSE LILY) YA DA RAFFLESIA ARNOLDI Yani ağaçların kökleri üzerinde parazit olarak yeterli ısı ve suyu bulunca oluşuyor. Oluşumu oldukça zor olduğu için çiçeğin görülmesi de aynı oranda zor. Et yiyen sinekleri kendisine çekmek için kötü koku yayıyor.Her çiçek neden farklı kokar?
Bir çiçeğin kokusu farklı kimyasal bileşiklerden kaynaklanabilir. Örneğin bazı orkide ve gül türlerinde farklı 100 koku veren kimyasal bileşikler bulunur. Bazı bitkilerde kokulu maddeler özelleşmiş salgı dokuları tarafından üretilir.