AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ceset Çiçeği, Çeset Çiçeği Resimleri

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Gövde Çiçeği Özellikleri
Gövde Çiçeği Hakkında Veri
Vücut Çiçeği Devlete Ait
Leş Çiçeği
Leş çiçeği veya karoser çiçeği olarak aşina titan arum (Amorphophallus titanum) dünyanın en fena kokan çiçeğidir Ortalama olarak iki metreye kadar bir yüksekliğe erişebilir ve çiçek açtığında yarım eksen (takriben 800 metre) uzakta kokusu hissedilebilen, çürümüş et güya fazla derecede iğrenç bir koku salar bununla birlikte, Şeytan'ın diliolarak bilinen bu kirli kokulu çiçek, Batı Endonezya'da yer alan Sumatra yağmur ormanlarında İtalyan bitki bilimci ve yolcu Dr Oroardo Beccari göre 1878 yılında keşfedilmiştir
Dört yılda bir açan çiçeğinin beslendiği sinek, arı ve böcekleri kendisine çekmek için bu fena kokuyu yaydığı belirtiliyor
*
 
Leş çiçeği ya da diğer adıyla gövde çiçeği, doğal yaşam özelliklerine sahip büyük ve etkileyici bir bitkidir. Amorphophallus titanum türüne aittir ve dünyanın en kötü kokan çiçeği olarak bilinir. Genellikle iki metreye kadar yüksekliğe ulaşabilen bu çiçek, çürümüş eti andıran çok güçlü ve rahatsız edici bir koku yaymaktadır. Batı Endonezya'da, özellikle Sumatra adasındaki yağmur ormanlarında yetişmektedir.

Leş çiçeğinin kokusunun amacı, sinek, arı ve böcek gibi böcekleri kendine çekmektir. Çiçek açtığında yaydığı bu kötü koku, yarım kilometre uzaklığa kadar hissedilebilir ve bu sayede sineklerin döllenmeye yardımcı olur. Bu büyüklükte ve güçte bir kokuyu yayabilmesi, bitkinin polenini başka bitkilere aktarabilmek için evrimsel bir avantaj sağlamaktadır.

Leş çiçeği genellikle dört yılda bir çiçek açar ve bu süre zarfında beslenmek için ihtiyacı olan sinekleri kendine çekmeye çalışır. Bu ilginç ve etkileyici bitki, doğada var olan benzersiz özellikleriyle dikkat çekmektedir.
 
Geri
Üst