CES 2022 Togg kacinci sirada?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

CES 2022 Togg kaçıncı sırada?​

Yerli otomobil TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Exhibitor’ın 2 bin 300 katılımcı arasından aday olarak gösterdiği en iyi 20 marka sıralamasında 6’ncı sırada yerimizi aldık” denildi. Sektörünün saygın yayını Exhibitor, 2300 katılımcı arasından “CES’in En İyi 20 Markası”ndan biri olarak Togg’u seçti.

Togg araba fiyatı ne kadar olacak?​

Otomotiv mecralarına göre yerli otomobiln fiyatı 200 bin liradan başlayacak. Bazı iddialara göre ise 250 bin fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca sedan modelde başlangıç fiyatı daha da düşük olabilir. Şirket CEO’su Gürcan Karakaş, aracın maliyetinin Kasım 2021 tarihi itibarıyla 40.000 € olduğunu açıkladı.
Togg araba fabrikası ne durumda?
Bu videoda boya tesisinin yüzde 88 oranında tamamlandığı belirtildi ve boya tankları ile fırınların kurulumunun tamamlandığı söylendi. Videoya göre fabrikadaki gövde tesisinin yüzde 76’sı bitmiş durumda. Montaj tesisinin yüzde 79’unu tamamlayan Togg ekipleri, üretim hattı robotlarını yerleştirilmeye de başlamış.
Togg ne zaman yollarda olacak?
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Otomobilimizi 2023 yılının Mart ayından itibaren artık caddelerde de görmeye başlayacağız” dedi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Samsun Ticaret Borsası’nın tamamlanan yeni hizmet binaları düzenlenen törenle açıldı.

TOGG kaç model var?​

TOGG, 2030 yılına kadar 5 farklı elektrikli modelle karşımıza çıkacak. Bunlardan ilki C-SUV modeli olacak. C-SUV modelinin üretilmesinin ardından, sıra C-Sedan modeline gelecek. TOGG’un bir sonraki hedefi ise C-Hatchback olacak.

Kök Grubu sahibi kim?​

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İnan Kıraç ve ailesinin çeşitli sektörlerdeki yatırımlarını bünyesinde bulunduran grubumuz, Otomotiv, Denizcilik, Tasarım/Ar-Ge, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji alanlarındaki faaliyetleri ile ülkemizin kalkınmasına, refahına ve geleceğine yatırım yapmaktadır.
Yerli otomobil TOGG ne kadar yerli?
Aracın ilk modelde %51 oranında yerli parçalardan üretilmesi, ikinci ve üçüncü modellerde yerli parça oranının %68,8’e çıkartılması hedeflenmektedir.
TOGG kaç beygir olacak?
Togg Sedan özellikleri neler, kaç beygir? Bataryanın üretimi için yabancı üretici Farasis ile ortaklık kurulurken, aracın 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkabildiği ve 400 hp’a kadar beygir üretildiği bilgisi verildi. Otomoıbilin 500 km de menzili var.

TOGG da son durum ne?​

TOGG Gemlik tesislerinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Gemlik tesisinde bu ay boya tesisinin yüzde 96’sı, montaj tesisinin yüzde 89’u, gövde tesisinin yüzde 92’si tamamlandı.

TOGG fabrika inşaatı ne zaman bitecek?​

Yaklaşık 2 bin kişinin görev yaptığı şantiyedeki üretim birimlerine ilişkin çalışmaların Mayıs 2022’de tamamlanmasının planlandığını, şu an itibarıyla 62 robotun kurulumuna başlandığını belirten Karakaş, şunları kaydetti: “Tesisimizde toplamda 250 robot olacak.
TOGG menzili ne kadar?
Akıllı teknolojisiyle de kullanıcıların hayatına birebir dokunacak. 500 kilometre menzili olacak, 30 dakikada şarj edilebilecek, 15 yılda 5 model üretilecek. TOGG 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek. 2023 yılında pazara çıkacak.
TOGG araba hangi arabaya benziyor?
CHP’li Tahsin Tarhan, direksiyonuna geçtiği yerli otomobil TOGG’u değerlendirdi: “Teknolojisi ve dizaynı, Elon Musk’ın Tesla araçlarına benzetilerek geliştirilmiş.”

Kök Holding kimdir?​

Kök Ulaşım Hakkında Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İnan Kıraç ve ailesinin çeşitli sektörlerdeki yatırımlarını bünyesinde bulunduran grubumuz, Otomotiv, Denizcilik, Tasarım/Ar-Ge, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji alanlarındaki faaliyetleri ile ülkemizin kalkınmasına, refahına ve geleceğine yatırım yapmaktadır.

Kök grubu neden ayrıldı?​

Törende anons edilen ‘5 babayiğit’ sahneye eksik kadroyla çıkıyor. Bu proje için Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ın kurduğu Kök Grubu sahnede yer almıyor. Bundan 3-4 ay önce Kıraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sağlık sorunları nedeniyle projeden çekilmek istediğini bildirmişti.
Ford yüzde kaç yerli?
Bu markaların Türkiye’de ürettiği tüm araçların yerlilik oranı Renault’ta yüzde 55,43, Tofaş’ta ise yüzde 53,70’ti. Listenin devamında yüzde 50,67’lik yerlilik oranı ile Toyota ve yüzde 25,06’lık yerlilik oranı ile Honda yer alıyor.

Geri