Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cerrahi sonrasi en sik gorulen dolasim komplikasyonu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cerrahi sonrası en sık görülen dolaşım komplikasyonu nedir?​

Ameliyat sonrası önleyici bakım girişimleri uygulanmadığında dolaşım sisteminde karşılaşılan diğer bir sorun da derin ven trombozudur. Hastaların ameliyat sonrası iyileşme sürecini kanamalar, hipovolemi ve derin ven trombozu olumsuz etkilemektedir.
Derlenme döneminde en sık rastlanan komplikasyon nedir?
Komplikasyonların dağılımına bakıl- dığında; ağrı, bulantı, kusma, hipotermi, hipotansiyon, hipertansiyon ve hipoksemi en fazla görülen komplikasyonlardır12. Daha az görülen komplikasyonlar ise kanama, oligüri, uyanmada gecikme, ajitasyon ve bilişsel değişikliklerdir13.
Dolaşımın yüklenmesi ne demek?
Dolaşım yüklenmesi ve akciğer ödemi: Dolaşımdaki sıvı volümünün artmasına dolaşım yüklenmesi denir. Genellikle sıvıların çok hızlı verilmesi ile oluşur ve ciddi bir problemdir. Çünkü akciğer ödemine sebep olabilir.

Ayılma ünitesinde neler yapılır?​

AYILMA ÜNİTESİNDE BAKIM Bilinci kapalı yada yarı açık olan hastanın başı yana çevrilmeli ve çenesi mandibula üzerinden ileri doğru itilerek dilin geri kayıp solunum yolunu kapaması önlenmelidir.
Derlenme döneminde hangi sorunlarla karşılaşılır?
Ancak derlenme genellikle ameliyatha- nede başlar ve hastalar postoperatif erken Page 2 192 dönemde hava yolu obstrüksiyonu, titreme, ajitasyon, deliryum, ağrı, bulantı, kusma, hi- potermi ve otonom labilite gibi çeşitli riskler taşımaktadır.
Akciğer ödemi ne demek?
Akciğer ödemi, ciğerlerde aşırı sıvı oluşmasından kaynaklanan bir durumdur. Bu sıvı, ciğerlerdeki çok sayıda hava kesesinde toplanır ve böylece nefes almayı zorlaştırır. Normalde nefes aldığınızda, ciğerleriniz havayla doldurulur. Akciğer ödemeniz varsa, bunun yerine sıvıyla doldururlar.

Uyandırma odası ne kadar sürer?​

Genelde 24 saat altındaki süreç hedeflenir, sorunsuz vakalar ortalama 1 – 3 saat içinde pratik uygulamada servislerine verilmektedir (anestezist insiyatifi ile bu süre 30 dk. altında da olabilmektedir!).
 
Geri
Üst