AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cerrahi Kontrol Listesi nedir ne amacla kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cerrahi Kontrol Listesi nedir ne amaçla kullanılır?​

Cerrahi bakım sırasında meydana gelebilecek riskleri ortadan kaldırmak ve hasta güvenliğini geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi geliştirilmiştir.

Güvenli cerrahi Kontrol Listesi ne zaman doldurulur?​

5.1.7. Ameliyattan çıkmadan önce; ameliyathane hemşiresi tarafından ameliyathane hemşiresi tarafından gerekli kontroller yapılır ve “Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi”nin “Ameliyattan Çıkmadan Önce” bölümü doldurulur.
Güvenli cerrahi Kontrol Listesi kaç alana ayrılır?
Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi Cerrahi tedaviyi 4 ayrı aşamaya böler; 1. Klinikten ayrılmadan önce 2. Anestezi vermeden önce 3. Ameliyat kesisinden önce 4.
Time Out prosedürü ne demek?
TIME – OUT: Cerrahi / invaziv işlem öncesi hastaya anestezi uygulanmadan hemen önce ameliyat/işlem ekibinin doğru hasta, doğru taraf, doğru işlem kontrolünün yapılması işlemidir.

Güvenli cerrahi Kontrol Listesi içeriği nedir?​

Hastanın kendisinden kimlik bilgileri, ameliyatı, ameliyat bölgesi ve ameliyatı ile ilgili rızası doğrulandı mı? Kontrol listesi sorumlusu, hasta ile birlikte sözlü olarak hastanın kimliğini, planla- nan girişim türünü, ameliyat alanını ve ameliyat için rıza verilip verilmediğini kontrol eder.

Güvenli cerrahi Kontrol Listesi kullanımının hasta güvenliğine katkıları nelerdir?​

Güvenli cerrahi kontrol listesi kullanımı, morbidite oranlarını %0.9- %15.4 arasında azaltmıştır. Bazı çalışmalarda ise mortalite azalma oranı %0.28-2.3 arasında belirtilmiştir. Çalışmaların çoğunluğunda DSÖ’nün güvenli cerrahi kontrol listesinin kullanımına cerrahi ekibin uyumunun yüksek olduğu belirtilmiştir.
Güvenli cerrahi süreci nedir?
Güvenli Cerrahi uygulamasının 3 aşaması vardır. a) Ameliyat öncesi b) Ameliyathane c) Ameliyat sonrası Ameliyat öncesi ve ameliyathanede yapılması gereken son kontroller Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi’nde bir araya getirilmiştir. *Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi kısa hatırlatmalar yaparak cerrahi güvenliği sağlar.
Güvenli cerrahi nedir tanım?
Ameliyat öncesi, ameliyat olacak hastanın, kimlik, taraf ve işlem doğrulama işlemlerinin doğru şekilde yapılması için yöntem tanımlamak. Ameliyathanede gerçekleştirilen tüm ameliyatları kapsar.
 
Geri
Üst