- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
CERN ne ile ilgilenir?
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi veya Fransızca adı olan Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire’in kısaltmasıyla CERN, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten araştırma kuruluşudur.CERN de çalışmak için ne yapmalıyız?
Aralarında bilim adamları, mühendisler, BT uzmanları, insan kaynakları uzmanları, muhasebeciler, yazarlar ve teknisyenlerin de olduğu birlikte çalışan birçok insandan oluşur. CERN’de çalışmak için bilimsel bir derecenizin olması bir artıdır, ancak farklı bir alanda da eğitim geçmişiniz olabilir.CERN, dünyanın oluşumunda çok önemli bir rolü olan “Tanrı Parçacığı” olması muhtemel yeni bir atomaltı parçacığı bulunduğunu açıkladı. İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nden (CERN) yapılan açıklamada, Tanrı parçacığı (Higgs bozonu) olması muhtemel yeni bir atomaltı parçacığının bulunduğu bildirildi.
CERN e nasıl girilir?
CERN’e gitmek için en mantıklı nokta İsviçre’nin Cenevre kenti. Zira şehir merkezinden 20 dakikalık bir tramvay yolculuğu ile kapısına kadar gidebiliyorsunuz. Cenevre’de havalimanına inince veya otelinize giriş yapınca 2 gün geçerli ücretsiz ulaşım kartı veriyorlar.
CERN kapandı mı?
Parçacık ışınlarını yoğunlaştırmak amacıyla iyileştirmeye gidilecek çarpıştırıcının, 2021 ilkbaharına kadar kapalı kalacağı belirtildi. İsviçre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), bunun çarpıştırıcı için ikinci uzun sessizlik süreci olacağını açıkladı.
CERN de yapılan deneylerin günlük hayatımıza kazandırdığı teknolojik uygulamalar nelerdir?
Bunun dışında yapılmasına yardım edilen teknolojik buluşlar şu alanlardadır:CERN in asıl amacı nedir?
CERN’de yürütülen araştırmaların esas amacı maddenin yapısını ve maddeyi bir arada tutan kuvvetleri anlamaktır. İnsanlığın asırlardır yürüttüğü maddenin yapısını anlamak amaçlı büyük faaliyetin modern altyapısı parçacık hızlandırıcılarıdır.Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) yer alan dünyanın en büyük parçacık çarpıştırıcısıdır. İsviçre-Fransa sınırında, yerin 100 m altında kurulan ve yaklaşık 27 km uzunluğunda olan Büyük Hadron Çarpıştırıcı (LHC), içinde süperiletken mıknatıslar bulunan halka şeklindeki tünellerden oluşur.