AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çerkez Mantısı (Haluj)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çerkez Mantısı (Haluj) Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;
3,5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
1 adet büyük soğan
300 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, pul biber
Dilek ederseniz ince kıyılmış maydanoz
Sos için :
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 adet rendelenmiş domates
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Çerkez Mantısı (Haluj) Tanımı Yapılışı

İlk olarak mantının iç harcını hazırlayalım, kıymayı kaba alalım.
İçine ince doğranmış soğanı, baharatları ve tuzunu ekleyip yoğuralım.
Daha sonra hamur için un, su, tuzu alıp sert ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamuru 30 dakika kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alalım ve hamuru açabildiğimiz kadar açalım.
Açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlak haller verelim.
Ortalarına kıymalı harçtan koyalım.
Alt kısmından başlayarak hamurun kenarlarını birbirinin üzerine gelecek biçimde uc uca birleştirin.
Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün.
Haşlanmış mantıların üzerine eritilmiş tereyağından gezdirelim.
Sos için tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alalım. 1 tatlı kaşığı domates salçası, rendelenmiş domates, tuz, baharatları ekleyip kavuralım. Bu etapta isterseniz rendelenmiş domates kullanmayabilirsiniz.
En son sarımsaklı yoğurt hazırlayıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst