Çerkes Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çerkes Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 kesim tavuk but ya da yarım kesim kemikli göğüs
1 küçük konserve mısır
2 çay kaşığı tuz
Dövmeyi ve tavuğu haşlamak için yaklaşık 2 litre su
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Servis için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Çerkes Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dövmeyi bir gece evvelden yahut çorbayı yapmaya başlamadan 4-5 saat evvel suya ıslamalısınız.
Güzelce şişen dövmeleri yaklaşık 3-4 su bardağı su ile 15-20 dakika haşlamalısınız, düzgünce nişastasını salmış olmalı.
Tavuğu üzerini geçecek kadar su ile haşlamalı ve soğuduktan sonra didiklemelisiniz.
Terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve unu bir kapta pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırmalısınız.
Terbiyenin üzerine tavuğun suyundan dökmeli ve ılıklaşmasını sağlamalısınız. (benim tavuk suyum 3 bardak kalmıştı hepsini kullandım).
Ilıklaşan terbiyeyi yavaş yavaş karıştıra karıştıra dövmelerin üzerine dökmelisiniz.
Çok kısa müddette kıvam alacaktır, bu haliyle 5-10 dakika pişirip altını kapatmaya yakın mısırı ve tuzunu eklemelisiniz.
Yoğurtlu çorbalarda tuz genelde en son atılır.
Son olarak tereyağını eritip toz kırmızı biberi kızdırmalısınız.
Kızdırılmış toz biberli tereyağını çorbayı kaselere alıp servis ederken kullanabilirsiniz.
Çerkes Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst