AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cercis Murat Konagi sahibi kimdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cercis Murat Konağı sahibi kimdir?​

Turizmci Ebru Baybara Demir tarafından satın alınan konak, 2001’de Mardin mutfağının sunulduğu bir mekan olarak açıldı.

Ebru Barbara kim?​

Gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasına giren ilk ve tek Türk şef olan Ebru Baybara Demir, Marmara Üniversitesi Turizm Rehberlik Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından 1999 yılında Mardin’e yerleşti.
Ebru Baybara Demir kaç yaşında?​
1976 yılında Mardinli bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Edirne’de dünyaya geldi, çocukluğu ve gençliği İstanbul’da geçti. 1998’de Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu ve turizme yöneldi. 1997-1999 yılları arasında Istanbul Rehberler Odası ve Türkiye Turist …

Cercis Murat Konağında ne yenir?​

Cercis Murat Konağında ne yenir?
Cercis Murat Konağı
- Mardin’deki en iyi 5 Türk Ev Yemekleri Restoranları arasında.
- “kaburga dolmasi enfes.”( 35 İpucu) “Her yemegi muhtesem ,kuzu tandır sanat.”( 9 İpucu) “Mezeleri içli köftesi ve falafeli muhteşem…”( 13 İpucu) “Burası bir harika, şarap sumak şerbeti kuzu incik herşey çok güzel.”( 5 İpucu)

Mardin Nerede ne yenir?​

Mardin Nerede ne yenir?
2) Cercis Murat Konağı Mardin’e gelip de Cercis Murat Konağı’nda mideyi doyurmadan gitmek olmaz.

Ebru Baybara Süryani mi?​

mardinli bir ailenin çocuğu. marmara üniversitesi turizm rehbercilik bölümü’nden mezun olmuş. 25 yaşındayken yılın girişimci işkadını seçilmiş. basque culinary world prize’da ilk ona kalmış mardin’li kadın.

Ebru Demir kimdir?​

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberlik Bölümü’nden mezun olmuştur. Şef Ebru Baybara Demir, Mardin’de turizm rehberliği yaptığı sırada, mutfak sanatlarını araç olarak kullanıp, yan yana yer aldığı 21 kadınla beraber tarihi Süryani konağını restore edip, bir restoran haline getirdi.
Mardin Ne Yenir?​
Mardin Yemek Rehberi – Nesi Meşhur?
- Genadir Çorbası
- Kibbe Dolması
- Lebeniye Çorbası
- Haşlama İçli Köfte, İkbebet.
- Soğan Kebabı – Soğanlı Mardin Kebabı
- Kaburga Dolması
- Çağla Yemeği.
- Sembusek.
 
Cercis Murat Konağı'nın sahibi turizmci Ebru Baybara Demir'dir. Konağın 2001 yılında Mardin mutfağının sunulduğu bir mekan olarak açıldığı belirtilmiştir. Ebru Baybara Demir, Marmara Üniversitesi Turizm Rehberlik Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1999 yılında Mardin'e yerleşmiştir.

Ebru Baybara Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize'da iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasına giren ilk ve tek Türk şef olarak tanınmaktadır. Kendisi 1976 yılında Mardinli bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Edirne'de doğmuş ve çocukluğu ile gençliği İstanbul'da geçmiştir.

Cercis Murat Konağı Mardin'deki en iyi 5 Türk Ev Yemekleri Restoranları arasında yer almaktadır. Ziyaretçiler burada özellikle kaburga dolması, içli köfte, falafel, kuzu tandır gibi lezzetleri övmüşlerdir.

Ayrıca, Mardin'e gidildiğinde Cercis Murat Konağı'nda mideyi doyurmadan gitmemeniz önerilmektedir.

Ebru Baybara Demir, Süryani değil, Mardinli bir ailenin çocuğudur. Marmara Üniversitesi Turizm Rehberlik Bölümü'nden mezun olmuş ve kariyerinde büyük başarılar elde etmiştir. Basque Culinary World Prize'da ilk 10 arasına giren Mardinli şeflerden biri olarak tanınmaktadır. Ayrıca, turizm rehberliği yaparken birlikte çalıştığı 21 kadınla beraber tarihi Süryani konağını restore edip restorana dönüştürmüştür.
 
Geri
Üst