AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cep telefonu ile tebligat olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cep telefonu ile tebligat olur mu?​

Tebligat Kanunu 7/A maddesi uyarınca, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Elektronik tebligatın yapıldığına dair sistemde kayıtlı telefon numarasına veya e-posta adresine bildirim yapılacaktır.

Kep tebligat yerine geçer mi?​

KEP adresleri sadece elektronik tebligatların alınabilmesi için değil ihtarname, ihbarname, itiraz ve benzeri hukuki bilgi içeren maillerin de aktarılması hususunda kullanılabilmektedir. Yetkili merci elektronik tebligatı PTT’ye iletmekte, PTT’den de kendi bünyesinde bulunan PTTKEP’e bu tebligat ulaşmaktadır.

Mesaj tebligat yerine geçer mi?​

Mesaj tebligat yerine geçer mi?
Tebligat yerine geçecek mi? Gönderilen SMS’ler bilgi amaçlı olup, tebligat niteliğinde değildir. Ancak CMK’nın 43. Maddesinde tanıkların her türlü araçla çağrılabileceği düzenlenmiştir. Ancak aynı madde gereğince çağrı kağıdına bağlanan sonuçlar SMS ile bildirimlerde uygulanamayacaktır.

Adıma yapılan tebligat var mı?​

Adıma yapılan tebligat var mı?
Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet’in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin. Karşınıza gelen pencerede sizden istenilen 13 haneli barkod numarasını doğru şekilde girin. Mavi renkli sorgula butonuna tıklayarak işlemi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Mail ile tebligat olur mu?​

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Mevcut yasal düzenlemeler karşısında İdare tarafından aile hekimlerine internet sitesi veya elektronik posta ortamında tebligat yapılabilmesi hukuken mümkün değildir.

E posta tebligat sayılır mı?​

Whatsapp tebliğ yerine geçer mi?​

Whatsapp tebliğ yerine geçer mi?
Yargıtay, Whatsapp ile gönderilen tebliğe konu evrakı teslim aldığını kabul ve ikrar eden kişiye, tebligatın yapılmış sayılacağı yönünde bir karar verdi.

Elektronik tebligat kimler için zorunlu?​

Elektronik tebligat kimler için zorunlu?
Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 7/a maddesi ile düzenlenmiş ve ağırlıklı olarak kamu görevine yönelik gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kanunla kurulmuş özel hukuk tüzel kişileri elektronik tebligat sistemine geçmek zorunda bırakılmıştır.
 
Cep telefonu ile tebligat yoluyla ilgili olarak yasal düzenlemeler ve detaylar şu şekildedir:

- Tebligat Kanunu 7/A maddesine göre elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu durumda sistemde kayıtlı telefon numarasına veya e-posta adresine bildirim yapılacaktır.

- KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresleri sadece elektronik tebligatlar için değil, aynı zamanda ihtarname, ihbarname, itiraz gibi hukuki bilgilerin iletilmesinde de kullanılabilmektedir. Bu nedenle KEP adresleri de önemli bir iletişim aracı olarak kabul edilmektedir.

- SMS gibi mesajlar bilgi amaçlı olup, resmi tebligat niteliğinde değildir. Ancak Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 43. Maddesi gereği tanıkların her türlü araçla çağrılabileceği belirtilmiştir. Ancak çağrı kağıdına bağlanan sonuçlar SMS ile bildirimlerde uygulanamamaktadır.

- Adınıza yapılan tebligatları sorgulamak için PTT ve e-Devlet resmi internet sitelerini kullanabilirsiniz. Gerekli işlemleri yaparak adınıza yapılan tebligatları kontrol edebilirsiniz.

- Mail ile yapılan tebligatlar da yasal geçerliliğe sahiptir. Elektronik yolla tebligat da muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda geçerli sayılmaktadır.

- Yargıtay'ın bir kararına göre, Whatsapp üzerinden gönderilen tebligatı teslim alan kişi, tebligatın yapılmış sayılacağı şeklinde bir karar verilmiştir. Bu durumda Whatsapp da bir tebligat yöntemi olarak kabul edilebilir.

- Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 7/a maddesi çerçevesinde kamu görevine yönelik gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kanunla kurulmuş özel hukuk tüzel kişilerini elektronik tebligata geçmeye zorunlu kılmıştır.

Yasal düzenlemelere bağlı olarak, elektronik tebligat yöntemleri giderek yaygınlaşmakta ve bu alanda daha fazla uygulamalar görmekteyiz.
 
Geri
Üst