Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cep Telefonu Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?

theking

Yeni Üye
Cep telefonu dns ayarları nasıl değiştirilir? Cep telefonu dns ayarları, cihazınızın internete erişim sağlaması için önemlidir. Dns ayarları, web sitelerine erişirken kullanılan adresleri çevirir. Bu ayarları değiştirmek, internet hızınızı ve güvenliğinizi artırabilir. İlk olarak, “Ayarlar” menüsüne gidin ve “Ağ ve İnternet” seçeneğini bulun. Ardından, “Wi-Fi” seçeneğini tıklayın ve bağlı olduğunuz ağı seçin. Ağ adının yanındaki “Ayarlar” düğmesini tıklayın. “Gelişmiş Ayarlar” seçeneğini bulun ve “Dns” seçeneğine dokunun. Burada, dns sunucusu adreslerinizi değiştirerek farklı bir dns kullanabilirsiniz. Son olarak, değişiklikleri kaydedin ve yeni dns ayarlarınızı kullanmaya başlayın.
İçindekiler

Cep Telefonu Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?​

Cep telefonunun DNS ayarları değiştirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Cep telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin. Bu genellikle ana ekranınızda bulunan bir dişli simgesi veya Ayarlar ismiyle bir uygulama olarak gösterilir.
2. Adım: Ayarlar menüsünde, Kablosuz veya Ağ bağlantıları gibi bir seçenek bulunur. Bu seçeneğe tıklayın veya dokunun.
3. Adım: Kablosuz veya Ağ bağlantıları menüsünde, Wi-Fi veya Ağ Ayarları gibi bir seçenek bulunur. Bu seçeneğe tıklayın veya dokunun.
4. Adım: Wi-Fi veya Ağ Ayarları menüsünde, mevcut Wi-Fi ağınızın yanında bir dişli simgesi veya düzenleme seçeneği bulunur. Bu simgeye tıklayın veya dokunun.
5. Adım: Wi-Fi ağının düzenleme sayfasında, DNS ayarlarını değiştirmek için İleri veya Gelişmiş gibi bir seçenek bulunur. Bu seçeneğe tıklayın veya dokunun.
6. Adım: DNS ayarlarını elle değiştirebilmek için bir seçenek bulunur. Bu seçeneğe tıklayın veya dokunun.
7. Adım: DNS ayarlarını elle değiştirdiğinizde, yeni DNS sunucu adreslerini girmeniz istenir. Genellikle birincil ve ikincil DNS sunucu adresi olarak iki boşluk bulunur. İnternet sağlayıcınızdan veya DNS hizmeti sağlayıcınızdan alacağınız DNS sunucu adreslerini bu boşluklara girin.
8. Adım: DNS ayarlarını kaydetmek ve uygulamak için Tamam, Kaydet veya Benzeri bir seçeneği tıklayın veya dokunun.
Bu adımları takip ederek cep telefonunuzun DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirmeniz gereken durumlar genellikle internet bağlantısı sorunları veya özel bir DNS hizmeti kullanma isteği gibi durumlardır. DNS ayarlarını değiştirmeden önce, doğru DNS sunucu adreslerini almak için internet sağlayıcınızla veya DNS hizmeti sağlayıcınızla iletişime geçmeniz önemlidir.

Cep Telefonu Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir?​

Cep telefonu DNS ayarları nasıl değiştirilir?
Cep telefonunun Ayarlar menüsüne girin.
Kablosuz ve Ağlar veya Wi-Fi Ayarlarına dokunun.
Ağ ismine dokunun ve özelliklerini düzenleyin.
DNS ayarlarını manuel olarak değiştirin.
Değişiklikleri kaydedin ve telefonunuzu yeniden başlatın.

Cep telefonu DNS ayarları neden önemlidir?
Yeni DNS ayarları ile internet bağlantınız daha hızlı ve güvenli olabilir.
Google DNS veya Cloudflare DNS kullanabilirsiniz.
DNS ayarlarınızı otomatik veya elle değiştirebilirsiniz.
İnternet servis sağlayıcınızın DNS ayarlarını kullanabilirsiniz.

Geri