CEO ve kurucu ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CEO ve kurucu ne demek?​

Yani CEO, bir şirketteki en üst yönetici pozisyonudur diyebiliriz. Ancak yönetim kuruluna karşı sorumluluğu bulunur ve CEO her zaman şirketin sahibi veya kurucusu olmayabilir. CEO görevinin yanında diğer departmanlardaki en üst rütbeli yöneticilere de CFO, CMO, COO gibi ünvanlar verilir.

CEO ile genel müdür arasındaki fark nedir?​

Genel müdürün de üstünde yer alan şirketin yürütmesinin başında yer alan kişidir. Genel müdür, Ceo’ya bağlı olarak çalışır ve raporlamalarını ona yapar. Ceo ise raporlamasını yönetim kuruluna yapar. Şirketin işleyiş hiyerarşisi açısından en üst yerde yer alan kişidir.
CEO, icra yetkilerini elinde bulunduran tüm yöneticilerin başıdır. İcrayı yönetir, yönlendirir, koordine eder. Yönetim kurulu nezdinde icrayı temsil eder; icra adına yönetim kuruluna hesap verir. Bu noktada, CEO’nun gerek şirket içinde gerek şirket dışında sahip olduğu başat role değinmek gerekir.
CEO ne anlama gelir?
CEO ‘nun açılımı “Chief Executive Officer” olarak karşımıza çıkar. CEO Nedir? CEO, iş hayatını yakından takip eden insanların sıkça duyduğu pozisyonlardan bir tanesidir. Önemli bir pozisyon olan CEO; bir şirket, bir örgüt ya da acentenin en üst dereceli yöneticisi bulunan kişidir.
CEO yönetim kurulu başkanı olabilir mi?
İcra kurulu başkanı veya yürütme kurulu başkanı ya da İngilizceden çevirisi ile yönetim ofisleri şefi (İngilizce: chief executive officer, CEO), bir şirket, örgüt ya da acentenin en üst dereceli yöneticisidir.

Hangi şirketlerin CEO’su olur?​

Çalıştığı alanda tecrübe edinmiş kişiler terfi alarak CEO olur. CEO olmak için belli bir bölümden mezun olma şartı yoktur. CEO, genel müdürden üst seviyededir ve şirketin genel olarak bütün idari faaliyetleriyle ilgilenir.

CEO ve şirket sahibi aynı mıdır?​

Peki CEO nedir? Her ne kadar memuriyet gibi garantili bir meslek olmasa da, maaş ve karizma açısından en ideal pozisyonlardan birisidir. Kısaca bir şirketin yönetiminden sorumlu kişidir. Ancak şirketin sahibi değildir.

Geri