Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

CEO olmak icin hangi ozelliklere sahip olmalidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CEO olmak için hangi özelliklere sahip olmalıdır?​

CEO olmak için lisans ve lisansüstü eğitim almak gerekir. İleri seviyede finansal bilgi öğrenmek, erkenden bağlantı kurmak, büyük hedeflere sahip olmak ve bir şirketin yönetim kuruluna girmeye çalışmak gerekir. Aynı zamanda yabancı dil bilmek, güzel diksiyona sahip olmak ve dış görünüşe özen göstermek gerekir.

Türkiye’de bir CEO ne kadar maaş alır?​

Türkiye’de bir CEO yılda ortalama 1-1,5 milyon TL kazanıyor, genel müdür yardımcılarının geliri ise 350 bin-850 bin TL arasında değişiyor. Türkiye’nin en büyük ilk 100 şirketinde ise CEO maaşları bu rakamların üstünde seyrediyor.
CEO olmak için kaç yıl gerekir?
Daha genç yöneticilerle birlikte CEO olma süresi en az 10 yıl kısaldı. Eskiden 30-35 yılda CEO olunurken bu süre, bugün 15-20 yıla kadar düştü. Birçok şirkette 10-15 yıldan daha kısa sürede zirveye çıkan CEO’lar oldu.

CEO maaş alır mı?​

türkiye’de bile hatrı sayılır oranda yüksektir. yıllık milyar dolar civarı ciro yapan bir şirket veya holding de yıllık 2-3 milyon doları bulan maaştır. bir çok büyük firmada direkt maaş değil, kardan pay verilir.

CEO nasıl bir meslek?​

CEO, yönetim kurulundan aldığı hedefi gerçekleştirmek amacıyla strateji oluşturup uygulayan kişidir. Yani, şirketin bugününü yönetirken; yarınını da planlayan ve de yönetim kuruluna hesap veren öncü kişidir. Kısacası CEO, yöneticilerin en baştaki yöneticisidir.
CEO pozisyonu ne demek?
CEO’nun (Chief Executive Officer) Türkçe açılımı icra kurulu yöneticisi demektir. Şirketteki operasyonların en üst düzeyinde yer alır.
Banka CEO’larının ise yıllık 400-900 bin TL arasında net baz maaş kazandığını düşünebiliriz” diye konuşuyor. Türkiye’de yan haklarla birlikte toplam finansal kazançlar, Aydın’ın belirttiği skalanın 2 katına kadar çıkabiliyor. Büyük holdinglerin CEO’larının yıllık gelirleri ise 1-1,5 milyon TL arasında değişiyor.

Geri