Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cennetin meyveleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.495
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Cennetin meyveleri nelerdir?​

Trabzon hurması, , Japon hurması, cennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad.

Cennet hurması çekirdekten meyve verir mi?​

Cennet hurması çekirdekten meyve verir mi?
Cennet hurması, kendi çekirdeklerinden yetişen bir ağaç çeşididir. Meyvenin içerisinden özellikle çıkarılan çekirdekler, önce saksıda veya küçük bir alanda çimlendirmeye bırakılmalıdır.

Cennet hurması ağacı ne zaman meyve verir?​

Cennet hurması ağacı ne zaman meyve verir?
Uygun koşullar altında dikilen 2 yaşlı yabani klasik anaçlı bir trabzon hurması fidanından 1-2 yıl içerisinde meyve görmeniz gerekir.Verime oturması ise 5. Yıldan sonra olmaktadır.

Cennetin ilk meyvesi nedir?​

Kuran-ı Kerim’de ismi zikredilen 7 cennet meyvesinden birinin hurma olduğunu anlatan Bulut, nebat cinsinde insana en yakın meyvenin hurma olduğunu ifade etti. Bulut, “Hadislerde hurmaya yapılan vurgu hep dikkatimi çekti.

Cennet meyvesi ismi nedir?​

Cennet meyvesi ismi nedir?
Trabzon hurması (Diospyros kaki), Japon hurması, cennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad.

Trabzon hurması Cekirdekten yetişir mi?​

Trabzon hurması Cekirdekten yetişir mi?
Çekirdekten Yetişen Trabzon Hurması; yumuşak çekirdekli tür olan Trabzon hurmasının çekirdeklerini yetiştirirsek 5-10 yıl içinde meyve veren yeni bir çeşit adayı olur. Tohumdan yetişen her fidan, farklı bir genetiğe sahip olacağından kaynak ağacın birebir kopyası olamaz.
Cennet hurmasını kimler yiyemez?​
Cennet Hurmasının Zararları: -Diyabet hastaları fazla tüketmemelidir. Vücuttaki şekeri yükseltir. -Alerjik etkisi olabilir. -Sindirim problemleri ortaya çıkarabilir.

Cennet hurması ne zaman toplanır?​

Cennet hurması ne zaman toplanır?
Kurutularak da sofralarda kendine yer bulan ‘cennet elmasının’ bu haldeki fiyatı ise kalitesine göre 15 – 20 lira arasında değişiyor. 32 bin nüfuslu ilçede üretilen cennet elması Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 65’ini karşılarken, ekim ayı sonu başlanan hasat işlemi kasım ayına kadar devam ediyor.
Allah ve Rasülü’nün özel temasta bulundukları insan için mutlak faydalı meyveler olduğunu ve bunların isimlerinin Kuran’da zikredildiğini belirten Bulut, bu meyvelerin zeytin, incir, muz, üzüm, kiraz, nar ve üzüm olduğunu söyledi.

Hachiya mı FUYU mu?​

Hachiya mı FUYU mu?
Karadeniz’de yetişen ve en çok yenilen Hachiya, fazla miktarda tanen içerdiği için kekre olan, olgunlaşıp yumuşayınca yenilen çeşididir. Fuyu ise özellikle Hatay yöresinde yetişen, sertken yenen, tadı buruk olmayan ‘çikolatalı hurma’, ‘Kakaolu hurma’, ‘siyah hurma’ olarak da bilinen hoş bir türdür.

Cennet meyvesinin ismi nedir?​

Cennet elması ağacı suyu sever mi?​

Cennet elması ağacı suyu sever mi?
Trabzon hurmaları yüksek hava nemi ister ve en kaliteli meyveler nemli bölgelerden elde edilir. Hava neminin az olduğu bölgelerde sulama yapılarak iyi ürün alınabilir.

Olgunlaşmamış cennet hurması yenir mi?​

Olgunlaşmamış cennet hurması yenir mi?
Cennet hurmasını olgunlaşmadan yerseniz, tadını beğenmeyebilirsiniz. Ayrıca kısa süreliğine ağız kamaşması (uyuşması) durumu da yaşayabilirsiniz. Cennet hurmasının olgunlaşma sürecini hızlandırmak için, kağıt torbaya yerleştirin. Yanına bir adet olgun elma, muz veya armut koyup bekleyin.

Cennet hurması ismi nereden gelir?​

Birincisi, Trabzon’da yetişen hurma-erik cinsi meyvenin botanik ismiyle (diospyros lotus), cennet meyvesinin botanik ismi (diospyros kaki) temelinde aynı olmakla beraber, türleri Latince’de de farklı, İngilizce isimleri de: Trabzon hurmasının İngilizcesi ‘date-plum’, cennet meyvesininki ise ‘persimmon’.

Cennet kapılarının isimleri nelerdir?​

Cennet kapılarının isimleri nelerdir?
Bu kapılar şunlardır:
- Affedenlerin Kapısı,
- Cihat Kapısı,
- Eymen (mütevekkillerin) Kapısı,
- Hac Kapısı,
- Sadaka (Zekât) Kapısı,
- Salat Kapısı,
- Reyyan Kapısı,
- Zikir-İlim Kapısı.
 
Cennetin meyveleri konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça ilginç ve faydalı. Cennet hurması, Japon hurması, Trabzon hurması veya Akdeniz hurması olarak da bilinen meyve, subtropik iklim kuşağında yetişen bir ağaç türünden gelmektedir. Aynı zamanda cennet meyveleri arasında Kabak, Zeytin, Üzüm, Hurma, Buğday, Arpa ve Nar gibi meyveler de zikredilir.

Cennet hurması ağacı kendi çekirdeklerinden büyüyebilir ve meyve verebilir. Çekirdeklerini toprakta çimlendirmek suretiyle yeni fidanlar elde edebilirsiniz. Genellikle 2 yaşlı bir trabzon hurması fidanı dikildikten sonra 1-2 yıl içinde meyve vermeye başlayabilir ve daha verimli hale gelmek için 5. yıldan sonra olgunlaşabilir.

Cennet hurmasıyla ilgili bilgiler haricinde, cennetteki ilk meyvenin hurma olduğu ve bu meyvenin Kur'an'da da geçtiği bilgisi de oldukça ilgi çekici. Cennet meyveleri arasında zeytin, incir, muz, üzüm, kiraz, nar gibi meyveler de bulunmaktadır.

Cennet elması ağacı, yüksek hava nemi isteyen bir türdür. Bu nedenle sulama işlemiyle nemli ortamlarda daha kaliteli meyveler elde edilebilir. Cennet elması ağacı suyu sever ve yüksek nemli bölgelerde daha iyi yetişebilir.

Hachiya ve Fuyu cennet hurması çeşitlerinden bahsetmişsiniz. Hachiya cinsi genellikle Karadeniz bölgesinde yetişirken, Fuyu çeşidi Hatay yöresinde yetiştirilir. Hachiya çeşidi genellikle kekimsi bir tat içerirken, Fuyu daha sert ve buruk bir tadı olmayan bir cins olarak bilinir.

Cennet hurması toplama zamanı ise ekim ayının sonuyla başlayarak kasım ayına kadar devam edebilir. Kurutularak da tüketilebilen cennet elmalarının fiyatı, kalitesine göre değişiklik gösterebilir.

Son olarak, cennet kapılarının isimleri arasında affedenlerin kapısı, hac kapısı, salat kapısı gibi isimler bulunmaktadır. Bu kapılar, farklı ameller ve davranışlar için özel birer semboldür.
 
Geri
Üst