AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cennet Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Cennet Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 kesim tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı(yoksa sıvı yağ kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı mısır unu
1 adet soğan
2 adet patates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı sarımsak toz
2 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
Sıvı yağ
Toz biber

Cennet Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü tencereye alıp 1,5 litre suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Yumuşayan tavuğun suyunu ayırıp tavuğu çok küçük kesimlere bölelim.
Tencereye tereyağını alıp eritelim. Mısır ununu ek edip 2 dakika kavuralım.
Büyük doğranmış soğan patates ve sarımsağı ek edip 3-4 dakika kavuralım.
Tuzu,karabiberini ek edip ayırdığımız tavuğun suyunu ekleyelim.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen çorbayı blendrdan geçirelim.
Ardından tavukları ek edip 5 dakıka daha kaynatalım.
Sosu için sıvı yağ ve toz biberi hafifi yakıp üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.
Cennet Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst