Cennet Çamuru Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tel kadayıfı
60 gram çekilmiş toz antep fıstığı
2 kaşık tereyağı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini kaynatıyoruz. Kaynayınca 1-2 damla limon suyunu sıkalım.
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım….
Kadayıfları tel şehriye gibi kıyıyoruz. Teflon tavaya alıyoruz.
Tereyağını eritip, kadayıfları ekliyoruz. Çok yakmadan 7-8 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
Sonra fıstıkları ekliyoruz.
Fıstıkla birlikte 2-3 dk daha kavurup, soğuyan şerbetten 1 -2 kepçe veriyoruz.
Sonra yavaş yavaş tüm şerbeti ekleyip biraz hafif sulu bırakıp ocaktan alıyoruz.
Üzerine toz fıstık ve kaymak ile servis ediyoruz.
Cennet Çamuru Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tel kadayıfı
60 gram çekilmiş toz antep fıstığı
2 kaşık tereyağı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini kaynatıyoruz. Kaynayınca 1-2 damla limon suyunu sıkalım.
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım….
Kadayıfları tel şehriye gibi kıyıyoruz. Teflon tavaya alıyoruz.
Tereyağını eritip, kadayıfları ekliyoruz. Çok yakmadan 7-8 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
Sonra fıstıkları ekliyoruz.
Fıstıkla birlikte 2-3 dk daha kavurup, soğuyan şerbetten 1 -2 kepçe veriyoruz.
Sonra yavaş yavaş tüm şerbeti ekleyip biraz hafif sulu bırakıp ocaktan alıyoruz.
Üzerine toz fıstık ve kaymak ile servis ediyoruz.
Cennet Çamuru Tarifi Fotoğraflı Yapılışı