Cennet Çamuru

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Cennet Çamuru Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tel kadayıfı
60 gram çekilmiş toz antep fıstığı
2 kaşık tereyağı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Cennet Çamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini kaynatıyoruz. Kaynayınca 1-2 damla limon suyunu sıkalım.
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım soğumaya bırakalım….
Kadayıfları tel şehriye gibi kıyıyoruz. Teflon tavaya alıyoruz.
Tereyağını eritip, kadayıfları ekliyoruz. Çok yakmadan 7-8 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
Sonra fıstıkları ekliyoruz.
Fıstıkla birlikte 2-3 dk daha kavurup, soğuyan şerbetten 1 -2 kepçe veriyoruz.
Sonra yavaş yavaş tüm şerbeti ekleyip biraz hafif sulu bırakıp ocaktan alıyoruz.
Üzerine toz fıstık ve kaymak ile servis ediyoruz.
Cennet Çamuru Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst