AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cennet Balığı

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Doğada Kore,Çin,Vietnam ve Tayvan'ın deniz seviyesindeki ırmaklarında ve göllerinde bulunur Doğada eksik miktarda tuza tahhamül edebilir ve bazen doğada ırmakların denize boşaldığı yerlerde bulunur Tercihen yoğun bitkili alanlarda yaşarlar ve yosun salyangoz gibi besinler yerler
Bu balık Formoza ve Çin'in sakin ve çamurlu derelerinin, pirinç tarlalarının yerli balığıdır Ülkemizde de tanınır Günümüzde nedeni öyle anlaşılamamakla beraber öteki tür balıklarla , ahenkli bir şekilde yaşadığı halde, hemcinsleri ile pek iyi geçinemez ve birbirlerine saldırırlar Ama bu saldırmalar ısırma yerine tos vurma şeklinde olur Çok geniş sıcaklık derecelerine uyum gösterebilirler böylece ısıtıcılar ile ısıtılan akvaryumlara konulmazlar ve yaz aylarında havuzlara alınmalarında fayda vardır Yüksek su sıcaklığı ömürlerini kısaltır En iyi sıcaklık 1821°C dolaylarındadır Imal için ise 2124 °C uygundur
Çok iştahlı olan bir balıktır Artı miktarda kuru yem tüketebilirler 56 cm'ye erişince yavru üretmeye başlıyan bu balıklar 78 cm badana ulaşabilirler Cisim renkleri fazla güzeldir Kahverengi yeşil zemin üzerinde, birbirini kesen koyu mavi ve metalik kırmızısı renklere sahiptirler Kuyruk kırmızıdırÜzerinde yeşil bantlar vardır ve üzerinde mavi noktacıklar yer alan kuyruğun iki ucu epeyce uzamış durumdadır Sırt yüzgeci geniş ve mavi renklidir Bağlı kenarları beyaz ve yüzgeç üzeri beyaz beneklerle kaplıdır Karın yüzgeci ise mavimsidirBalıklar olgunlaşmadan önce cinsiyetlerini farkı görmek güçtür Erkekler daha aydınlık renkleri ve daha uzun yüzgeçleri ile ayırt edilirler Özellikle üreme vaktinde üzerindeki benekler kızıllaşır Mavi yerler koyulaşır Cisim bu renkler ile birlikte beliren portakal rengi, zümrüt yeşili renklerle fiilen müthiş bir görünüm alır Üreme vaktinde dişiler daha donuktur ve sadece kırmızı bantlara sahiptirler Bu türün renk bakımından 3 öbür çeşidi bulunmaktadır Bunlar kırmızı, siyah ve albinodur Albinolar daha uysaldırlar Cennet balıkları dayanıklı balıklardır Lekeli çamurlu sularda da yaşayabilirler Keza havanın oksijeninden yararlanabildikleri için oksijence fakir sularda da barındırılabilirler Üretim için 2025 litrelik bir akvaryum cam ile ikiye ayrılır Akvaryum içi bol bitkilendirilir Bilhassa yosunumsu tümör seçilir Bir hafta kadar balıklar tubifex ve su piresi ile ya da olası ise Artemia salına ile beslenerek kondisyon kazandırılır Erkek su üzerinde yüzen bitkilere alt havadan bir yuva oluşturur Yumurtlama burada olur Yumurtlamanın tez olması için su sıcaklığı 23 °C arttırılmalıdır Yumurtlamadan sonradan kadınsı anında akvaryumdan alınır ve erkek yumurtalara bekçilik eder Ufak olan yumurtalardan 2 günde yavrular çıkar Yavrular özgür halde yüzebilir hale gelinceye ve yumurta sarılarını tüketinceye değin, dibe düşen yavruları erkek alarak köpüğe yerleştirir Yumurta sarıları tükenince erkek de akvaryumdan uzaklaştırılır Yavrular tez gelişirler, lakin akvaryumda pozitif sayıda olmaları gelişmelerini engeller Ilk günler infusaria verilmelidir Daha Sonra Artemia salına verilebilir Akvaryumun üstü mükemmel bir şekilde kapatılmalıdır Çünkü bu dönemde soğuğa aleyhinde çok hassastırlar Su sıcaklığı ve akvaryumun üstteki yüzeyinde yer alan hava sıcaklığının aynı olması yaşama gücünü yükseltecektir *
 
Cevapladığınız mesajda "Cennet Balığı" türü hakkında oldukça detaylı bilgiler yer almaktadır, teşekkürler. Cennet balıkları Kore, Çin, Vietnam ve Tayvan'ın deniz seviyesindeki ırmaklarında ve göllerinde bulunabilirler. Bu balıklar doğada eksik miktarda tuza tahammül edebilirler ve tercihen yoğun bitkili bölgelerde yaşarlar. Besin olarak yosun, salyangoz gibi şeyler tüketirler. Formoza ve Çin'in sakin ve çamurlu dereleri ile pirinç tarlalarının yerli balığı olup, ırmakların denize boşaldığı yerlerde de bulunabilirler.

Cennet balıkları diğer balık türleriyle uyumlu bir şekilde yaşayabilir ancak hemcinsleriyle iyi geçinemeyebilirler ve birbirlerine saldırabilirler. Ancak bu saldırılar ısırarak değil, tos vurarak gerçekleşir. Geniş sıcaklık derecelerine uyum sağlayabilen bu balıklar, en iyi sıcaklık değerinin 18-21°C olduğu belirtilmektedir. Yüksek su sıcaklığı ömürlerini kısaltabilir, optimum sıcaklık ise 21-24°C arasındadır.

Cennet balıkları çok iştahlı olup artı miktarda kuru yem tüketebilirler. Cisim renkleri oldukça güzeldir; kahverengi yeşil zemin üzerinde koyu mavi ve metalik kırmızı renklere sahiptirler. Üreme döneminde erkekler daha aydınlık renklere ve uzun yüzgeçlere sahip olurken, dişiler daha donuktur ve sadece kırmızı bantlara sahiptirler.

Üremeleri için 20-25 litrelik bir akvaryum tavsiye edilmektedir. Akvaryum içinde bol bitki olmalı ve beslenmeleri için tubifex, su piresi veya Artemia salina gibi besinler verilmelidir. Yumurtlamaları için su sıcaklığının 23°C'ye çıkarılması önerilmektedir ve erkek su üzerinde yüzen bitkilere yuva yapar. Yavrular hızla gelişirler ve beslenmeleri için Infusoria ve daha sonra Artemia salina verilmelidir. Bu dönemde akvaryumun kapatılması önemlidir çünkü yavrular soğuğa karşı hassastır.

Cennet balıkları dayanıklı balıklar olup lekeli çamurlu sularda da yaşayabilirler. Havuzlarda da bulundurulabilirler çünkü oksijen alımı konusunda esneklik gösterirler. Çeşitli renk varyasyonları bulunan bu balıkların bakımı ve üretimi titizlik gerektirir. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Eğer daha fazla bilgi veya sorunuz varsa, memnuniyetle yanıtlarım.
 
Geri
Üst