AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cenede kitlama neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.375
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çenede kıtlama neden olur?​

Çene ekleminden ses gelmesi, normaldir. Fakat uzun süreli olarak çeneden ses gelmesi durumunda diskte dışarı doğru kayma ya da diskte dönme meydana gelebilir. Çene diskinde kayma ortaya çıkması ya da kas spazmından dolayı çeneden yemek yerken ya da esnerken sık sık ses gelebilir.

Ağzımı açamıyorum neden?​

Ağız açmada zorluk yaşıyorsanız veya açma sırasında ağrı meydana getiriyorsa çene eklemi rahatsızlıklarından birinden şüphelenmek gerekir. Bu durumlarda ağzınızı zorlayarak açmaktan kaçının ve çene eklemi hastalıklarında eğitim görmüş diş hekimine tanı konulması için müracaat edin.

Çene kilitlenmesi için hangi doktora gidilir?​

Çene kilitlenmesi için hangi doktora gidilir?
İnsanlarda oluşan çene ağrıları, çene düşmesi, kilitlenmesi ve düşmesi durumlarında eklem uzmanı diş hekimlerine gidilmelidir.

Çenede kasılma nasıl geçer?​

Çenede kasılma nasıl geçer?
Çeneye sıcak kompress uygulamak: Varsa sıcak su torbası, yoksa ütülenmiş bir bezi çeneye tutmak çene kasılmasını gidermek için çok faydalı olabilir. Çeneye soğuk kompress uygulaması: Bir avuç buzu temiz bir beze sarın ve çenenize tutun.

Ağız kasılmasına ne iyi gelir?​

Bu tür durumlarda doktorla görüşmeli ve ilaçlar kontrol edilmelidir.
- Çenede Kasılmanın Diğer Nedenleri.
- Çene kasılmasını engellemek için İbuprofen gibi steroid olmayan iltihap sökücü ilaçlar faydalı olabilir.
- Çene kasılmasını daha da tetiklemek için hastanın yumuşak besinler tüketmesi önemlidir.

Çene eklemi rahatsızlığı için hangi doktor?​

ÇENE AĞRISI İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR? Genellikle Kulak Burun Boğaz ya da Ortopedi bölümüyle ilişkilendirilen çene ağrısı şikâyetlerinin ilgili bölümlerle herhangi bir bağı yoktur. Zira çene bölgesinde yer alan eklem ve dokular, protez uzmanlığı bulunan diş hekimleri tarafından teşhis ve tedavi edilmektedir.

Ağız ve Çene Cerrahisi neye bakar?​

Ağız ve Çene Cerrahisi neye bakar?
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümümüzde, ağız içerisindeki tüm yumuşak dokuların (dil, yanak, dudak, tükürük bezleri vb.) dişlerin, çenelerin ve çene ekleminin her türlü rahatsızlığının ve hastalığının teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir.

Çene kasları nasıl gevşer?​

Çene kasları nasıl gevşer?
» Çene dinlendirme Egzersizleri: Çenenizi dinlendirme, basıncı kaldırma ve çiğneme kaslarını gevşetme iyileşmeyi kolaylaştıracaktır. Çenenizi rahat pozisyona getirerek, dişlerinizi birbirinden ayırıp sadece dudakları hafifçe birbirine temas ettirerek yapılabilir.
 
Çenede kıtlama birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Uzun süreli çeneden ses gelmesi durumunda çene eklemi diskinde dışarı doğru kayma veya diskte dönme meydana gelebilir. Ayrıca kas spazmından dolayı da çeneden yemek yerken veya esnerken sık sık ses gelebilir. Ağız açma zorluğu veya ağrı yaşanması durumunda çene eklemi rahatsızlıklarından şüphelenmek gerekebilir. Bu durumlarda ağızı zorlamaktan kaçınmalı ve bir çene eklemi uzmanı diş hekimi tarafından muayene edilmelisiniz.

Çene kilitlenmesi durumunda da çene eklemi uzmanı bir diş hekimine başvurmak en doğru adım olacaktır. Benzer şekilde, çenede kasılma yaşandığında sıcak veya soğuk kompres uygulamaları rahatlama sağlayabilir. İlaçlar da doktorunuz tarafından önerilebilir ve yumuşak besinler tüketmek kasılmanın daha da tetiklenmesini engelleyebilir.

Ağız kasılması durumunda doktor tavsiyesiyle hareket etmek önemlidir. Ağız ve çene cerrahisi bölümünde dil, yanak, dudak, tükürük bezleri, dişler, çeneler ve çene eklemi ile ilgili tüm rahatsızlıkların teşhisi ve cerrahi tedavileri gerçekleştirilir. Çene kaslarını gevşetmek için çene dinlendirme egzersizleri yapılabilir. Çenenizi rahatlatmak ve kasları gevşetmek için dişlerinizi birbirinden ayırıp sadece dudakları hafifçe birbirine temas ettirebilirsiniz. Bu tür durumlarda doktorunuza danışarak uygun tedavi yöntemlerini öğrenmek ve uygulamak önemlidir.
 
Geri
Üst