AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cene altinda beze nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çene altinda beze nedir?​

Çene altı da dahil vücudumuzun çeşitli yerlerinde lenf bezleri mevcuttur. Lenf bezlerinin görevi bakteri ve patojenleri filtreleyip hastalıkları önlemektir. Şayet çenenizin altında şişlik varsa bu durum lenf bezleri ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir.

Çürük diş lenf bezini şişirir mi?​

3)Diş Çürüğü veya Diş Apsesi: Bu, çene kemiğinin altında şişen, hassas bir lenf bezi şişliği olarak karşımıza çıkar. Dişin olduğu taraftaki yüz bölgesinde de şişlik olabilir.
Çene altında beze nasıl geçer?
Bakteriyel nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan büyümelerde antibiyotik kullanılması önemlidir. Çene altı ve boyunda oluşan şişmeler, solunum yolunda meydana gelen enfeksiyonlar ile ortaya çıktığı için antibiyotikle tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

20 lik diş lenf bezlerini şişirir mi?​

Bu durumda diş etinden çıktıkları bölgede gıdaların sıkışmasına ve birikmesine yol açarak enfeksiyona neden olurlar. 20 yaş dişinin çevresindeki diş etinde şişlik ve kızarıklık, boyuna ve kulağa yayılan şiddetli ağrı, lenf bezlerinin şişmesi, ağız açma ve yutkunma sırasında ağrıya neden olan bu tabloya perikoronitis …

Lenfoma kendiliğinden geçer mi?​

Lenfoma tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bir taraftan kanser tedavi edilirken diğer taraftan kanseri önleyici girişimler hayata geçirilmelidir. Lenfoma kür şansı olan yani tedavi sonrası tekrarlamayacak kanserlerden biridir. Güncel ilaç ve ışın tedavileri ile bazı lenfoma türlerinde %95’e kadar başarı sağlanabilir.
Çene altındaki bezeler neden ağrır?
Çocuklarda genellikle enfeksiyonlar ön plandadır. Dişiniz apse yaptığında çene altınızda şişen bezeler veya bademcik enfeksiyonuna bağlı büyüyen bezeler bir süre sonra kendi kendilerine ortadan kaybolurlar. 40 yaşını geçenlerde enfeksiyonların yanında kanser de akla gelmeli ve bu yönde araştırma yapmalıdır.

Çene altı lenf bezi şişmesi hangi doktora gidilir?​

Lenf bezlerinde görülen herhangi bir sorun için hastanelerin kulak burun boğaz bölümlerine gidilmelidir.
 
Geri
Üst