- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Çene alti ağrısı nedir?
Çene altı ağrısı, eklem bozuklukları kaynaklı oluşabilir. Bu tür ağrılara, genellikle kafatası ekleminde veya çiğnemeyi sağlayan kaslardaki problemler neden olur. Birçok kişide görülen çene altı ağrısı kişilerin çiğneme, yutma gibi fonksiyonlarını olumsuz yönde etkiler.Ağız nasıl kapanmalı?
Ağız nasıl kapanmalı?Yüzün alt kısmının değerlendirilmesinde ağzın kapanmasında üst ve alt çenenin kapanma ilişkileri son derece önemlidir. Normalde ağzın kapanmasına üst ve alt çenendeki ön dişler bu sürece katılmaktadır. Dişler çene üzerinde bir ark üzerinde dizilmektedir. Üst çenedeki diş arkı alt çenedeki diş arkından daha geniştir.
Alt çene ağrısı nasıl geçer?
Alt çene ağrısı nasıl geçer?Çene ağrısı, toplumda sık görülen bir rahatsızlıktır….Çene Ağrısı Nasıl Geçer?
- Çenede ağrıyan bölge üzerine ısıtılmış havlu koymak.
- Ağrılı bölgeye soğuk uygulaması yapmak (örneğin buz kalıbını bir havluya sararak ilgili bölgeye koymak)
- İbuprofen veya parasetamol içeren ağrı kesicileri kullanmak.
Çene altında ne var?
Lenf bezleri; kafa arkasında, çene altında, boyun ön ve arkasında, kulağın ön ve arkasında, dirseklerin çevresinde, diz çevresinde, kasıklarda, koltuk altlarında, köprücük kesmiği üstünde ve göğüs ortası gibi yerlerde bulunmaktadır.Çene kırığı nasıl kaynar?
Çene kırığı nasıl kaynar?Tedavisi, çene kırıkları tekrar eski haline getirilerek yapılır. kaynaşması için teller, plak, vida, protez veya özel splintler kullanılarak doğru konumda sabitlenerek kaynaşması beklenir. Çene kırıkları tedavisi, 6 ile 8 hafta arasında iyileşme gösterir.
Çene kırığı nasıl tedavi edilir?
Çene kırığı nasıl tedavi edilir?Çene kırıkları, ağır darbe sonucu oluşan kırıklardır. Hiç zaman kaybedilmeden çene cerrahına başvurulmalıdır. Hastanın kırık öncesi durumuna dönebilmesi için, kırık parçalar eski yerine getirilir, hizalanır ve kaynaşması için teller, plak, vida, protez veya özel splintler kullanılarak doğru konumda sabitlenir.
Erken dönemlerde çeşitli kötü alışkanlıklara bağlı olarak meydana gelmiş olan alt çene ileriliği tedavisi basit alışkanlık kırıcı apareylerle yapılır . Büyüme sonlanmışsa ve uzlaşma (compromise) tedavisiyle düzeltilemeyecekse ortognatik cerrahi yöntemler kullanılır.