Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cenaze yikayan hoca ne kadar maas alir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Cenaze yıkayan hoca ne kadar maaş alır?​

2022 Gassal (Ölü Yıkayan) Maaşları Gassal (Ölü Yıkayan) maaşı ortalama olarak aylık 9250_TL’dir.
Kadın Gassal ne demek?
Kelime anlamı üzerinden ölüleri yıkayan kişilere gassal denir. Türkiye’de vefat eden kişiler için İslami usullere uygun şekilde defin yapılır. Bu işlem gerekli yerlerde ve zamanlarda Cami imamı ya da gassallar tarafından gerçekleştirilmektedir.

Gassal belgesi nasıl alınır?​

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel kurslar ya da Halk Eğitim Merkezlerini belirli periyotlar ile açmış olduğu programlarda gassallık eğitimi almak mümkündür. Alınan eğitim sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan sınavdan 100 üzerinden 45 almak sertifika için yeterlidir.
Gassal olmak için kaç puan gerekir?
Gassal Ortaöğretim Atama Taban Puanları

Ölmüş kadın nasıl kefenlenir?​

Ölü kadın ise, saçları ikiye ayrılarak kefen gömleği üzerinden göğsü üzerine konulur ve üstüne, yüzünü de örtecek şekilde baş örtüsü konur. Sonra üzerine izâr sarılır ve izârın üzerinden göğüs örtüsü bağlanır. Daha sonra lifâfe sarılır. Göğüs örtüsü lifâfeden sonra da bağlanabilir.
Kadın Gassala ne denir?
Yılda 10 bine yakın ölüyü yıkayan kadınların mesleğini öğrenenler ise önce ürperiyor sonra takdir ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı gasilhanesinde görev yapan 8 kadın gassal (ölü yıkayıcı) yılda 10 bine yakın ölüyü yıkayıp, temizleyip, kefenliyor.

Cenaze Yıkama Belgesi nasıl alınır?​

Cenaze Hizmetleri Kursu Sınav İşlemleri Sınavda başarılı olan kursiyere Cenaze Hizmetleri Kursu sertifikası verilir. Siz de bu eğitimi almak için eğitim koordinatörlerimizle iletişime geçebilir Cenaze Hizmetleri Eğitimi hakkında bilgi edinebilir, kayıt olabilir ya da detaylı bilgi alabilirsiniz.
Gassal olmak için ne yapmam gerek?
Gassal olunmasının tek yolu Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmektir. Bu sınava girdikten sonra yeterli düzeyde puan alırsanız eğer, açılan kadrolarda “GASSAL” mesleğine başvuruda bulunabilirsiniz. Yeterli düzeyde yüksek puan istemeyen bu bölümde kadrolar, birçok il ve ilçede 1-2 kontenjan olarak açılmaktadır.

Imamların maaşını kim ödüyor?​

Yeni bir kanun çıkmalı ve camilere gidenler 140.000 diyanet personelinin maaşlarını onlar ödemeli. Devlet dini kurumlara bütçeden ödenek ayırmamalı. Böyle bir şey yapılsa zaten ortada ne imam kalır ne namaz kalır.
Cenaze Yikayicisi nasil olunur?

Kadın kefeni nasıl hazırlanır?​

Cenaze Yıkıyana ne denir?
Ölünün defne hazır hále getirilmesi için yapılan hazırlıklara techiz, ölünün yıkanmasına gasil, ölüyü yıkayana gassal, kefenlenmesine tekfin, musalláya ve namazdan sonra kabristana taşınmasına teşyí, kabre konulmasına defin denir.

Geri