Çemen Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Dilediğiniz ölçüde kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 fincan zeytinyağı
2 zirveli yemek kaşığı galeta unu
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı tatlı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
Çemen Tanımı Yapılışı
Ceviz hariç tüm materyalleri bir kaba alalım.
İsterseniz rondodan geçirin baharatların tanesi ağzınıza gelmesin, isterseniz kaşığın gerisi ile ezerek karıştırın.
Daha sonra cevizi de ekleyip karıştırın.
Çemenimiz hazır.
Salçalarınız konut salçası ise tuzludur ekstra tuz koymayın lakin hazır salça ise bir ölçü tuz koyabilirsiniz.
Bir iki gün bekleyince daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.
3 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Dilediğiniz ölçüde kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 fincan zeytinyağı
2 zirveli yemek kaşığı galeta unu
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı tatlı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
Çemen Tanımı Yapılışı
Ceviz hariç tüm materyalleri bir kaba alalım.
İsterseniz rondodan geçirin baharatların tanesi ağzınıza gelmesin, isterseniz kaşığın gerisi ile ezerek karıştırın.
Daha sonra cevizi de ekleyip karıştırın.
Çemenimiz hazır.
Salçalarınız konut salçası ise tuzludur ekstra tuz koymayın lakin hazır salça ise bir ölçü tuz koyabilirsiniz.
Bir iki gün bekleyince daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun.