AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Celik dubel nerelerde kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.642
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çelik dübel nerelerde kullanılır?​

çelik dübel
- ağır bir ürünü, yere, duvara, tavana sabitlemek için kullanılan basit bir alettir.
- türkiye’deki asma tavan uygulamalarında asma tavan betonarmeye tutturulurken kullanılması zorunlu olan dübeldir.
- çalışma şekli şöyledir.
- yaklaşık bir sekiz sene kadar önceydi, belki biraz daha fazla.

Epoksi kimyasal dübel ne işe yarar?​

Selsil Epoksi Bazlı Kimyasal Dübel filiz ekimi için beton ve taş duvarlarda kullanılır. Büyük yükler için ankraj için de tercih edilir. 20 C’de 6 dakika sürede uygulama yapılmalıdır. Kürleşme süresi yaklaşık 1 saattir.

Roket dübel nerelerde kullanılır?​

Roket dübel nerelerde kullanılır?
Evinize veya işyerinize asmak istediğiniz tablonuz, aile resimleriniz, dolaplarınız veya raflarınızı rahatlıkla dübeller için matkap ile delik açtıktan sonra kendiniz de yerleştirebilirsiniz.

Turbolet dübel nedir?​

Turbolet dübel nedir?
Alçıpan yapı malzemelerinin montajında kullanılır. Her çeşit alçıpan yapı malzemeleri montajına uygunluk sağlar. Kafa kısmındaki vida girişleri sayesinde montajı son derece pratiktir.

Çelik dübel neden tercih edilir?​

Korozyona karşı ayrıca dayanıklı olan çelik dübeller, genellikle beton zeminde tercih edilir.

Kimyasal dübel kaç kilo taşır?​

Özellikler. Özellikle alçı panel bölme duvarlarda radyatör, TV askısı, havluluk gibi aksesuarların montajında dübel başına 20 kg ağırlığa kadar yük taşır. Delik açıldıktan sonra, dübel başındaki vida özel aparat ile çekilerek dübelin arkadan açılmasını sağlar.

Sismik dübel nedir?​

Sismik dübel nedir?
Sismik Dübel Nedir? Sismik dübel adından da anlaşılacağı gibi deprem anında oluşacak yüklere dayanıklı hatta bu şok yüklerini taşımak için dizayn edilmiş özel deprem dübelidir.

Kılçık dübel ne işe yarar?​

Kılçık dübel ne işe yarar?
Yere tespit dübeli ( kılçık dübel ) darbeye kırılmaya dayanıklı COPOLYMER PP malzemeden üretilmiştir , her türlü zorlu hava şartlarına dayanıklıdır kırılmaz özel tırnak yapısı sayesinde maksimum tutma özelliğine sahiptir.

Dübel seçerken nelere dikkat edilmeli?​

Ankraj (sabitleme) yapılacak parçaya ve uygulama alanına göre dübelin seçimi yapılmalıdır. Titreşim, çatlak, sıcaklık, korozyon gibi unsurlar dübel çeşitleri arasında doğru seçim yapılmasında önemli etkenlerdir. Ayrıca dübelin yük taşıma kapasitesi yüksek olması için delik içerisinin temizlenmesi önemlidir.

Dübel mi düvel mi?​

Dübel, yapı işlerinde, vidanın sağlam tutturulması için duvar, tavan, panel vb. yüzeylerdeki deliğe sokulan parçadır.

Matkapla dübel nasıl yapılır?​

Matkapla dübel nasıl yapılır?
Üniversal dübeller Bir darbeli matkap kullanarak deliği delin ve dübeli yavaşça yerine çakın. Ardından, vidayı takabilirsiniz. Dübeller ile kullanım için uygun bir vida türü kullandığınızdan ve bu vidaların kullandığınız dübel için doğru uzunlukta ve kalınlıkta olduğundan emin olun.
 
Çelik dübel, ağır bir ürünü sabitlemek için kullanılan bir malzemedir. Türkiye'deki asma tavan uygulamalarında zorunlu olan bir dübeldir. Çelik dübeller genellikle beton zeminlerde tercih edilir çünkü korozyona karşı dayanıklıdırlar.

Epoksi kimyasal dübeller genellikle filiz ekimi için beton ve taş duvarlarda kullanılır. Ayrıca büyük yükler için ankraj amacıyla da tercih edilebilir. Kürleşme süresi genellikle 1 saat civarındadır.

Roket dübeller, tablo, aile resmi, dolap ve raflar gibi eşyaları asmak için kullanılır. Matkap ile delik açıldıktan sonra rahatlıkla yerleştirilebilirler.

Turbolet dübeller, alçıpan yapı malzemelerinin montajında kullanılır ve montajı çok pratiktir. Her çeşit alçıpan yapı malzemesi için uygun bir seçenektir.

Kılçık dübeller ise COPOLYMER PP malzemeden üretilmiştir ve darbelere karşı dayanıklıdırlar. Her türlü hava koşuluna dayanıklı olan bu dübeller, özel tasarım tırnak yapısı sayesinde maksimum tutma özelliğine sahiptir.

Dübel seçerken, ankraj yapılacak parçaya ve uygulama alanına göre doğru dübelin seçilmesi önemlidir. Titreşim, çatlak, sıcaklık, korozyon gibi unsurlar dübel seçiminde dikkate alınmalıdır. Dübelin yük taşıma kapasitesinin yüksek olması için delik içerisinin temizlenmesine de özen gösterilmelidir.

Matkapla dübel yaparken, darbeli matkap kullanarak deliği delin ve dübeli yavaşça yerine çakın. Daha sonra uygun vida türünü kullanarak dübelleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst