AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cekme belgesi nasil iptal edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çekme belgesi nasıl iptal edilir?​

Muayene işlemi sonrası tescil belgesi, kimlik fotokopiniz ve trafik sigortası poliçeniz ile notere giderek alınan tescil belgesiyle çekme belgesi kaldırılmış oluyor. Son aşamada ise şoförler odasından plaka bastırıp vergi dairesine aracınızı kaydettirdiğinizde çekme belgeli aracınız trafiğe çıkabilir duruma geliyor.

Noterden çekme belgesi nasıl alınır?​

Araç Çekme Belgesi Nasıl Alınır? Geçmişte Trafik Şube Müdürlüklerine gidilerek borç olmadığına dair belgeleri teslim edip araç çekme belgesi alınabiliyordu. Yapılan düzenlemelerin ardından artık borçları ödeyip plakayla birlikte notere giderek araç çekme belgesi alınabiliyor.
Çekme belgeli motor nasıl alınır?
Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir:
- Aracın satışı noterde yapılmaktadır.
- Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirinın yaptırılması gerekmektedir.
- Zorunlu trafik sigortası yaptırılarak poliçesi hazır bulundurulmalıdır.
Araç çekme belgeye nasıl düşürülür?
Vergi dairesine giderken araç ruhsatının ve sökülmüş plakaların yanınızda olması gerekiyor. Bir sonraki aşamada araç üzerindeki tüm trafik cezalarını ödemeli ve varsa banka ipoteğini kaldırmalısınız. Şoförler ve Otomobilciler Odası’na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz.

Çekme plaka nasıl yapılır?​

Şoförler ve Otomobilciler Odası’na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.

Çekme belgeli araç almak ne kadar?​

Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir. Belgeler verilir. 207 ₺ trafiğe sokma bedeli alındıktan sonra plaka kağıtları verilir.
Çekme belgeli aracın muayene borcu olur mu?
söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs.) ödenmek zorundadır.
Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmalı?
Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.
Trafikten çekme belgeli araç kullanmanın cezası 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 21. maddesine göre uygulanmaktadır. Bu maddede belirlenen ceza miktarı ise 10 ceza puanı ve 3.675 TL’dir. Bu ceza aracı kullanan kişiye ait sürücü belgesine kesilmektedir.
Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs…) ödenmek zorundadır.
Cekme belgeli araç aldim ne yapmaliyim?
Çekme belgesi bulunan araçların yeniden trafiğe çıkarılması için trafik izni dilekçesi hazırlanmalıdır. Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan herhangi bir trafik tescil şubesine gidilerek başvuru dilekçesi teslim edilmelidir. Trafiğe çıkma başvurusunda kullanılacak dilekçenin bir örneği, şoförle odası tarafından verilir.
 
Geri
Üst