AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cekme belgeli satis nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çekme belgeli satış nedir?​

Genellikle kullanılmayan, hurdaya ayrılan, kaza yapan araçları vergi ve diğer sorumluluklardan kurtarmak için uygulanan çekme belgesi, araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının (bandrol,trafik cezası,vs.) ödenmesiyle birlikte, plakaların trafiğe teslim edilmesini ifade etmektedir.

Çekme belgeli araç haciz konur mu?​

araç çekme belgesi; araca ait kayıtlı bütün dönem borçlarının(bandrol, trafik cezası, haciz, rehin)ödenmesi ve plakaların trafiğe teslim edilmesidir. haciz veya rehin konulamaz. dolayısı ile çekme belgeli bir araç aldığınızda hiçbir şekilde araçta rehin, haciz var mı diye şüpheye düşmenize gerek yoktur.

Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?​

Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?
Çekme belgesi olan aracın, trafikte kullanılmaya başlanması için ortalama 1000 TL masraf yapılması gerekmektedir. Trafiğe geri dönebilmesi için EK-1 belgesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan belge için 10 TL harç bedeli talep edilmektedir.

Çekme belgeli satış nasıl verilir?​

Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir: Aracın satışı noterde yapılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapılacaksa bu değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir. Hasarlı olarak satın alınan araçların TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirinın yaptırılması gerekmektedir.

Cekme belgesi ne kadar tutar?​

Çekme belgesi olan aracın, trafikte kullanılmaya başlanması için ortalama 1000 TL masraf yapılması gerekmektedir. Trafiğe geri dönebilmesi için EK-1 belgesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan belge için 10 TL harç bedeli talep edilmektedir. Şoförle odasından alınması gereken dosya için 10 TL masraf ücreti talep edilir.

Çekme belgeli aracın geçmiş muayene borcu olur mu?​

Çekme belgeli aracın geçmiş muayene borcu olur mu?
Yetkili, bizim kanunlara ve genelgelere itirazımız yoktur. Söz konusu gecikme cezasının işletildiği dönemlerde araç bize ait olmadığı için, borç da bize ait değildir. Çekme belgesinin alındığı tarihte araca ait tüm borçlar (mtv, trafik cezası, otopark vs…) ödenmek zorundadır.
 
Çekme belgeli satış nedir?
Çekme belgeli satış genellikle kullanılmayan, hurdaya ayrılan veya kaza yapmış araçların vergi ve diğer sorumluluklardan kurtarılması amacıyla uygulanan bir işlemdir. Bu belge, araca ait kayıtlı tüm dönem borçların (bandrol, trafik cezası vb.) ödenmesi ve plakaların trafiğe teslim edilmesini ifade etmektedir.

Çekme belgeli araç haciz konur mu?
Çekme belgesi olan aracın üzerine haciz veya rehin konulamaz. Bu belge alındığında araç üzerinde herhangi bir haciz ya da rehin durumu olup olmadığını kontrol etmeye gerek yoktur. Sadece, araca ait kayıtlı tüm borçların ödenmesi gerekmektedir.

Çekme belgeli araç masrafı ne kadar?
Çekme belgeli araç için trafikte kullanılmaya başlanabilmesi için yaklaşık olarak 1000 TL masraf yapılması gerekmektedir. Bu masrafın bir kısmı EK-1 belgesi için harcanmaktadır ve belge için 10 TL harç bedeli talep edilmektedir. Ayrıca, dosya için 10 TL masraf ücreti de talep edilebilir.

Çekme belgeli satış nasıl verilir?
Çekme belgeli araçlar noterde satılmaktadır. Plaka değişikliği yapılacaksa, bu değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir. Eğer hasarlı bir araç satın alındıysa, TÜVTÜRK muayenesinden geçebilmesi için tamirin yapılması gerekmektedir.

Çekme belgeli aracın geçmiş muayene borcu olur mu?
Çekme belgeli araçların geçmiş muayene borçları araca ait olmayabilir. Çünkü çekme belgesi alındığında, araca ait tüm borçların ödenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, geçmiş muayene borçlarının ne şekilde işletildiği araç alıcısını ilgilendirmemektedir.
 
Geri
Üst