AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cekme belgeli araclar tekrar trafige cikabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çekme belgeli araçlar tekrar trafiğe çıkabilir mi?​

Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 2.018 TL idari para cezası şeklindedir. Tekrar trafiğe çıkması için sistemde çekme belgeli olarak görünmemesi gerekir.
Çekme Belgesi araç kaça mal olur?
Aracın vergisinin ödenmemesi ve kullanılması durumunda cezai yaptırımlar bulunuyor. Çekme belgesi kaldırma ücretleri 2021 yılında ortalama olarak plaka dahil noter masrafı 300 TL, araç muayene ücreti araç tipine göre 200- 500 TL arası, trafik sigortası ise ortalama 1000 TL civarında oluyor.
Çekme belgeli araçlar trafiğe nasıl çıkar?
Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.

Cekme belgeli araç yakalanırsa ne olur?​

Trafikten çekme belgeli araç kullanmanın cezası 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 21. maddesine göre uygulanmaktadır. Bu maddede belirlenen ceza miktarı ise 10 ceza puanı ve 3.675 TL’dir. Bu ceza aracı kullanan kişiye ait sürücü belgesine kesilmektedir.
Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmanın cezası ne kadar?
Çekme belgeli araç kullanmanın cezası 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 1002 TL para cezasıdır. Bu cezalar, aracı kullanan kişiye ait sürücü belgesine işlenmektedir.
Araç çekme belgeye nasıl düşürülür?
Şoförler ve Otomobilciler Odası’na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz. EK-1 Formu olarak da bilinen bu belgeyi el yazısı kullanmadan daktilo veya bilgisayar yazısıyla doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doldurduktan sonra usulüne uygun bir çekme belgesi dilekçesi yazmalısınız.
 
Geri
Üst