AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
4 çorba kasesi ayıklanmış üzüm
2 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
3 adet karanfil
1 çay kaşığı tereyağı

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümler tanelere ayırarak sirkeli suda yıkayalım.
Süzdürdüğümüz üzümleri şekeri su ve karanfili tencereye koyalım.
Önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte üzümler yumuşayıp şerbeti kaşıktan uzamaya başlayana kadar kaynatalım.
Limon suyu ve tereyağ ilave edelim.
Bu arada üzerine biriken köpükleri temizleyelim 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
Sıcakken kavanozlara dolduralım kapağını iki geri bir ileri olacak şekilde kapatalım.
Vakumlanıp soğuduktan sonra dolaba kaldıralım.
Afiyet olsun.

Not; Bu ölçülerden 425 ml lik 3 kavanoz çıktı.

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst