AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çekirdekli Unsuz Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çekirdekli Unsuz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yulaf
1 su bardağı fındık
1/2 (yarım) su bardağı kabak çekirdeği
1/2 (yarım) su bardağı ay çekirdeği
2 yemek kaşığı cıa tohumu
2 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı sarı haşhaş
2 yemek kaşığı susam
2 tatlı kaşığı pul biber ️
1 tatlı kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1 su bardağı su
4 adet yumurta beyazı
1 çay kaşığı tuz

Çekirdekli Unsuz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve fındık dışındaki tüm kuru gereçleri robotta çekelim.
Sonra fındıkları da ekleyelim. ( fındıklar biraz iri kalmalı).
Ay çekirdeği ve kabak çekirdeğini çekmeden içine koyup karıştıralım.
Diğer taraftan derin bir kabın içinde dört yumurtanın beyazını tuzla kar üzere olana kadar çırpalım.
Yavaş yavaş suyu ek edip çırpmaya devam edelim.
Kuru gereçleri üzerine dökelim. Balı da ekleyip spatula ile harmanlayalım.
Yulafın ve tohumların şişmesi için buzdolabında yarım saat kadar bekletelim.
Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt yerleştirelim. Hazırladığımız malzemeyi içine dökelim.
Fırında 180 derecede 45 dakika kadar pişirelim.
Kalıptan çıkarınca fırın telinin üzerinde biraz soğumasını bekleyelim.Kahvaltı için ülkü bir ekmek Balığın yanına da yakışıyor, beş çayları için de değişik bir alternatif.
Çekirdekli Unsuz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst