AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çekirdekli Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarisi, akı üzerine
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için;
Ay çekirdeği

Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyalleri sırasıyla yuğurma kıvamına alalım.
En son da ünü denetimli bir halde ek edelim yavaş yavaş. Yumuşak bir kıvam olmalı.
Daha sonra yarım saat dinlendirelim.
Ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru evvel yumurta akına daha sonra da ay çekirdeği içine bulayalım.
180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Tam kıvamında kıyır kıyır tuzlu kurabiye afiyet olsun.
Çekirdekli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst