AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çekirdekli Lokma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Çekirdekli Lokma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı leblebi (rondoda un haline getirilecek)
1 adet yumurta
2-3 küp tulum peyniri
50 ml (yaklaşık yarım su bardağı) su.
Baharatlar, ay çekirdeği, çörekotu, susam
1 çay kaşığı kabartma tozu

Çekirdekli Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce leblebiyi rondoda un haline getiririz.
Ardından su ve ayçekirdeği hariç öbür gereçleri ekleyip rondoda karıştırırız. Suyu ölçülü olarak ekleyip ele yapışan bir kıvam alınca su eklemeyi bırakırız.
Elimizi su ile ıslatıp ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlar ve ayçekirdeği, susam, çörekotu karışımına bularız.
160 derece evvelden ısıttığımız fırında denetimli olarak 10-15 dakika pişiririz. Afiyet olsun.
Çekirdekli Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst