- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.229
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Çekirdek Nedir Özellikleri Nelerdir?
Çekirdeğin en önemli özelliği, dünyanın merkezi olmasıdır. Demir ve nikel karışımından oluşmaktadır. Bu yüzden ağır kütle olarak isimlendirilmiştir. Bu karışım, dünyanın etrafında manyetik bir alan oluşmasında büyük önem taşımaktadır.Dış çekirdek nedir kısaca 3 sınıf?
Yerkürenin dış çekirdeği yaklaşık 2.260 km kalınlığında demir ve nikelden oluşmuş katı olan iç çekirdeğin üstünde ve mantonun altında yer alan bir tabakadır. Üst sınırı yeryüzünün yaklaşık 2890 km metre altında yer alırken, iç çekirdekle geçiş bölgesi ise yeryüzünün yaklaşık 5.150 km altındadır.Çekirdek zarını ne oluşturur?
Çekirdek zarını ne oluşturur?Çekirdek zarı, ökaryotik hücrelerde genetik materyali çevreleyen çekirdeği çevreleyen iki çift tabakalı lipit zardan oluşan bir zardır. Çekirdek zarı, iki lipit çift tabakalı zardan, bir iç çekirdek zar ve bir dış çekirdek zarından oluşur. Zarlar arasındaki boşluğa perinükleer boşluk denir.
Çekirdek zarı üzerinde hangi organel tarafından oluşturulur?
Endoplazmik Retikulum Görevleri – Hücre içerisinde ki madde alışverişini sağlayan bir organeldir. – Çizgili kaslarda kasın gevşemesini sağlayan organel endoplazmik retikulumdur. – Çekirdek zarı oluşumunda görevli olan organeldir.Çekirdek plazması içinde hangi maddeler bulunur?
Çekirdek plazması, çekirdeğin içini dolduran sıvıdır. Yarı akışkan yapıda olan bu sıvının viskositesi sitoplazma sıvısından daha yüksektir. İçinde su, protein, DNA, RNA, mineral ve diğer maddelerden oluşur.Katmanların özellikleri nelerdir?
Katmanların özellikleri nelerdir?Dünya bu katmanlardan oluşur.
- Hava Küre (Atmosfer) Çeşitli gazların karışımından oluşmuştur.
- Su Küre (Hidrosfer) Taş küre ile iç içe olan katmandır.
- 3. Taş Küre (Yer Kabuğu) Üzerinde canlıların yaşadığı katmandır.
- Ateş Küre (Magma Tabakası) Yer kabuğunun hemen altındaki tabakadır.
- Ağer Küre (Çekirdek)
Dünya’nın en iç bölümünü oluşturan çekirdeğin, 5120–2890 km’ler arasındaki kısmına dış çekirdek, 6371–5150 km’ler arasındaki kısmına iç çekirdek denir. İç çekirdekte bulunan demir-nikel alaşımı çok yüksek basınç ve sıcaklık etkisiyle kristal haldedir. Dış çekirdekte ise bu karışım erimiş haldedir.
Anafaz evresi kardeş kromatitlerin zıt kutuplara ulaşmasıyla tamamlanır. Profaz evresinde eriyen çekirdek zarı, çekirdekçik ve organeller yeniden oluşmaya başlar.