AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cekilme ile memuriyetin sona ermesi icin cekilme talebinin hangi karar ile kabul edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.765
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çekilme ile memuriyetin sona ermesi için çekilme talebinin hangi karar ile kabul edilir?​

94 üncü madde hükmü uyarınca çekilme talebinde bulunarak görevine devam eden personel ile çekilme talebi ile birlikte görevi terk eden fakat on gün içerisinde göreve dönen personelden çekilme talepleri idarece onaylanarak tebliğ edilenlerin memuriyet sıfatları sona ereceğinden genel hükümlere göre memuriyete atanmaları …

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre bir memur aralıksız ve mazeretsiz kaç gün göreve gelmemesi durumunda çekilmiş sayılır?​

Bu kapsamda, izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk eden Devlet memuru görevinden çekilmiş sayılacaktır. Dolayısıyla 10 gün süren kesintisiz terk durumu bir nevi zımni çekilme (istifa) talebi olarak değerlendirilmelidir.

Mezuniyetsiz çekilme ne demek?​

Mezuniyetsiz çekilme ne demek?
Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, zımni istifa talebine çekilmiş sayılma denilmektedir. Uygulamada çekilmiş sayılmaya müstafi tabiri kullanılmaktadır.

Memuriyetten çekilme ne demek?​

Memuriyetten çekilme ne demek?
Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Memurluğun sona ermesi halleri nelerdir?​

DEVLET MEMURLUĞUNU SONA ERDİREN HALLER
- Çekilme (İstifa) İstifa ile devlet memurları kendi istekleri ile görevlerinden ayrılmaktadırlar.
- Çekilmiş (Müstafi) Sayılma.
- 3. Memurluktan Çıkarma (İhraç)
- Koşullarda Eksiklik.
- Bağdaşmazlık.
- 6. Ölüm.
- 7. Emeklilik.

Memuriyetin doğal sona ermesi ne demek?​

Memurun, kurumdan izinsiz veya kurumlarınca kabul gören bir mazeretinin bulunmamasına rağmen görevden ayrılmak ve bu durumun 10 gün boyunca devam etmesi.

Çekilen Memur geri dönebilir mi?​

Çekilen Memur geri dönebilir mi?
Bu durum kanunlarda görevden çekilme olarak adlandırılır. 657 sayılı Devlet Memurları kanuna göre görevinden istifa eden memurlar belirlenen şartlara göre görevlerine geri dönebilirler. Aynı zamanda memur iken bir mazeret belirtmeden işe gitmeyenler de istifa etmiş (geri çekilmiş) sayılırlar.

Memurluktan çekilme nasıl olur?​

Memurluktan çekilme nasıl olur?
Kanunun “çekilmeyi” (istifayı) düzenleyen 94. maddesine göre; “Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.” İzin almadan veya kurumlarınca kabul edilen bir mazeret göstermeden 10 gün işe gidilmemesi durumunda ayrıca bir yazılı başvuru aranmaksızın …

Memurluğun sona erdiren sebepler nelerdir?​

Memuriyetin dogal sona ermesi ne demek?​

 
Çekilme ile memuriyetin sona ermesi için çekilme talebinin hangi karar ile kabul edildiği konusunda detay vermek gerekirse, 94. madde uyarınca çekilme talebinde bulunan personel ya da görevi terk edip sonradan geri dönen personelin çekilme talepleri idarece onaylanarak tebliğ edilmektedir. Bu durumda, memuriyetleri sona ermektedir ve genel hükümlere göre memuriyete atanmaları sona ermektedir. Çekilme talepleri idare tarafından kabul edildiğinde, ilgili personellerin memuriyet sıfatları sona ermiş olmaktadır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, bir memur izinsiz veya Kurum tarafından kabul edilen herhangi bir mazereti olmaksızın görevini kesintisiz 10 gün terk ettiğinde, bu durumda memur çekilmiş sayılmaktadır. Bu durumda, kesintisiz 10 gün göreve gelmeyen memur zımni istifa talebi olarak kabul edilmektedir.

Mezuniyetsiz çekilme ise, mezuniyetsiz veya mazereti olmaksızın görevini terk eden ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi durumunda, yazılı müracaat şartı aranmaksızın zımni istifa talebine çekilmiş sayılma durumunu ifade etmektedir. Uygulamada bu duruma "müstafi" tabiri de kullanılmaktadır.

Memuriyetten çekilme, bir memurun görevden ayrılmak istemesi ancak yerine atanan kimsenin gelmemesi veya çekilme talebinin kabul edilmesi durumunda görevine devam etmek zorunda olması şeklinde gerçekleşmektedir. Aynı şekilde, memurluğun sona ermesi halleri arasında çekilme (istifa), çekilmiş sayılma, memurluktan çıkarılma (ihraç), koşullarda eksiklik, bağdaşmazlık, ölüm ve emeklilik gibi durumlar sayılabilir.

Çekilen bir memurun geri dönüp dönemeyeceği konusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre istifa eden memurların belirlenen şartlara uygun olarak görevlerine geri dönebileceği belirtilmektedir. Aynı kanun kapsamında, mazeret belirtmeden göreve gelmeyen memurların da istifa etmiş (geri çekilmiş) sayıldığı ifade edilmektedir.

Memurluktan çekilme işlemi, kanunda belirtilen şartlara uygun olarak yapılmalıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesine göre, bir devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat ederek memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Ayrıca, izin almadan veya mazeret göstermeden 10 gün boyunca işe gitmeme durumunda da yazılı bir başvuru yapmaksızın çekilme talebi geçerli olabilmektedir.

Memuriyetin doğal sona ermesi ise, bir memurun kurumdan izinsiz veya kabul edilen bir mazereti olmaksızın görevi terk edip bu durumun 10 gün boyunca devam etmesi sonucunda gerçekleşen bir durumu ifade etmektedir. Bu durumda da memur, çekilmiş sayılmaktadır.
 
Geri
Üst